Ποιον στηρίζει ο αρχιερέας της διαπλοκής για την ηγεσία στο ΚΙΝΑΛ

kostas-simitis-tsigaro.jpg

Λίγο πριν από τις εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝ.ΑΛ. για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι δύο εξέχοντες υποστηρικτές του Κώστα Σημίτη, ο πρώην υπουργός και στενός του φίλος Βασίλης Κοντογιαννόπουλος και ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου Νίκος Αλιβιζάτος, παίζουν… φουλ Κυριάκο Μητσοτάκη!

Ο κ. Κοντογιαννόπουλος, προερχόμενος από τη Ν.Δ., που μεταπήδησε στο ΠΑΣΟΚ επί Σημίτη και έγινε υπουργός και στενός του φίλος, σε άρθρο του στο «Βήμα» αποθεώνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και μεταξύ πολλών άλλων επαίνων γράφει:

«Μεσαία τάξη και δυναμικές κοινωνικές ομάδες, μέσα από μια διαδικασία πολιτικο-ιδεολογικής ωρίμασης, αποφορτίστηκαν από ανορθολογικές και ιδεολογικές φαντασιώσεις και απελευθερώθηκαν από διαχωριστικές γραμμές και κομματικές εντάξεις του παρελθόντος. Στο πρόσωπο του Κυρ. Μητσοτάκη βρήκαν έναν σύγχρονο ευρωπαϊκό πολιτικό, με τολμηρό, μεταρρυθμιστικό λόγο, χωρίς ιδεολογικές προκαταλήψεις. Και όχι έναν Βαλκάνιο λαϊκιστή. Πλεονεκτήματά του είναι η φιλελεύθερη ιδεολογικοπολιτική του ταυτότητα, ο πραγματισμός, ο επαγγελματισμός και η τεχνοκρατική αντίληψη άσκησης πολιτικής….»

Ομως και ο Νίκος Αλιβιζάτος, με ένα σκληρό άρθρο στην «Καθημερινή», την Κυριακή, παρότι ο στόχος του ήταν να αποδομήσει τον Γ. Παπανδρέου και την υποψηφιότητά του, εντούτοις μόνο καλά λόγια βρήκε να γράψει για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την «κεντρώα στροφή του»:
«…Η Νέα Δημοκρατία σήμερα χάρη στην “κεντρώα” στροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη κατάφερε όχι μόνο να αυξήσει εντυπωσιακά τα εκλογικά ποσοστά της, αλλά, προπάντων, να υπερβεί τις ιδεολογικές αγκυλώσεις στις οποίες την είχαν οδηγήσει ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς. Κοντολογίς, το ΠΑΣΟΚ παλαιότερα και η Νέα Δημοκρατία σήμερα προχωρούν επειδή αλλάζουν…» Τι άλλο να πει ο καθηγητής που στο βιβλίο του «Δύο βήματα μπρος, ένα πίσω» είχε γράψει ότι «η οκταετία 1996-2004 κατατάσσεται στις πιο δημιουργικές της σύγχρονης ιστορίας μας…».

Ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει εκδηλωθεί ακόμα ποιον θα υποστηρίξει για πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ., αν και λέγεται ότι είναι πιο κοντά στον Ανδρέα Λοβέρδο, τον οποίο εξάλλου αυτός ανέδειξε πολιτικά. Να υποστηρίξει πάντως… απευθείας τον Κυριάκο δεν είναι πιθανό!

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top