Σέρρες : Δράση για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

b026bfe08e689baaa05579e76abcdd13_L.jpg

Ηχηρό μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών έστειλε ο Δήμος Σερρών στη δράση ευαισθητοποίησης – Street Work που πραγματοποιήθηκε, σήμερα Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021 μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο «Αστέρια» από το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών με τη συνεργασία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Σερρών, με την υποστήριξη και παρουσία εκπροσώπου του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής βίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών συναντήθηκαν με γυναίκες και άνδρες και μοίρασαν ενημερωτικό υλικό για τις υπηρεσίες τους.

Η δράση περιλάμβανε την έκθεση φωτογραφίας Σερραίων εθελοντών φωτογράφων για το ζήτημα της έμφυλης βίας με τίτλο «Η επιζώσα στον φακό» και πλαισιώθηκε μουσικά από μαθήτριες του Μουσικού Γυμνασίου Σερρών.

«Σήμερα είναι μέρα αφύπνισης και επαγρύπνησης για όλους μας.

Το 35% των γυναικών παγκοσμίως βιώνει βία είτε λεκτική είτε ψυχολογική είτε σωματική, όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.

«Ο Δήμος Σερρών μέσω της συνεχούς λειτουργίας του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών μεριμνά για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας και των έμφυλων διακρίσεων, καθώς και για την προώθηση της ισότητας των φύλων.

Θέλω να ευχαριστήσω τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών, που βρίσκονται δίπλα σε όλες τις γυναίκες που αναζητούν υποστήριξη», επισήμανε ο κ.Χρυσάφης.

Ο Δήμαρχος Σερρών επέδωσε τιμητική πλακέτα στη Μαρία Μεντίζη, υπεύθυνη καθηγήτρια από το Μουσικό Σχολείο, το οποίο στηρίζει τις δράσεις του Συμβουλευτικού Κέντρου.

Επίσης, παρέδωσε ευχαριστήριες επιστολές στους εθελοντές ερασιτέχνες φωτογράφους- μέλη του Πρότυπου Φωτογραφικού Εργαστηρίου Σερρών- Χριστίνα Λαμβδά, Ευστράτιο Γλάβα, Θώμη Καλημέρη, Χριστίνα Γρηγοροπούλου, Γιώργο Καρατζόγλου και Σέργιο Τουχικιάν.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Σερρών λειτουργεί από το 2013 στην οδό Ίωνος Δραγούμη 10 και υποστηρίζει γυναίκες που έχουν υποστεί ή υφίστανται οποιασδήποτε μορφής βία και διάκριση.

Τα στελέχη της υπηρεσίας είναι εδώ για να ακούσουν τη μοναδική ιστορία κάθε γυναίκας που αντιμετωπίζει δυσκολίες, με απόλυτη εχεμύθεια και ακολουθώντας μία ολιστική προσέγγιση στήριξης, μέσω της κοινωνικής και ψυχολογικής υποστήριξης και της νομικής και εργασιακής συμβουλευτικής. Μέσα από αυτήν η κάθε γυναίκα αντιμετωπίζεται με ισοτιμία, με εστίαση στη δική της δύναμη, ώστε να πάρει εκείνη τις δικές της αποφάσεις. Καμιά γυναίκα δεν είναι μόνη στη βία.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top