Δήμος Σιντικής : Ολοκληρώθηκε η δράση του Δωρεάν Μαστολογικού Έλεγχου για ανασφάλιστες γυναίκες

-1024x784-1.jpg

Από απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η δράση για δωρεάν πλήρη μαστολογικό έλεγχο σε ανασφάλιστες γυναίκες του Δήμου Σιντικής με σύνθημα «Επειδή…κάθε γυναίκα είναι πολύτιμη και νόσος δεν είναι μόνο η Covid…», που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021 στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Σιντικής.

Μία δράση που είχε ως σκοπό την ευαισθητοποίηση των γυναικών για τον καρκίνο του μαστού και την παροχή της δυνατότητας να υποβληθούν δωρεάν σε πλήρη μαστολογικό έλεγχο και η οποία διοργανώθηκε από τον Δήμο Σιντικής και το Κέντρο Κοινότητας που διαθέτει σε συνεργασία με το Γυναικείο Φιλανθρωπικό Σωματείο «Νέα Ελπίδα Θεσσαλονίκης» και την Αντιπεριφέρεια Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης, πάντα κοντά σε τέτοιες πρωτοβουλίες, επισκέφτηκε το Κέντρο Κοινότητας και συνεχάρη την Εντεταλμένη Σύμβουλο Κοινωνικής Πολιτικής, Ρούλα Αργυροπούλου και τους υπαλλήλους του Κέντρου, αλλά και τις γιατρούς του Σωματείου για τη σημαντική προσπάθεια στην οποία προχώρησαν και η οποία προάγει την πρόληψη.

Από την πλευρά της, η Εντεταλμένη Σύμβουλο Κοινωνικής Πολιτικής, Απασχόλησης & Κέντρου Κοινότητας Ρούλα Αργυροπούλου τόνισε:

«Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω την Πρόεδρο του Γυναικείου Φιλανθρωπικού Σωματείου Νέα Ελπίδα Θεσσαλονίκης-Χειρουργό κυρία Γιώτα Σασοπούλου και το μέλος του Σωματείου-Γιατρό κυρία Αννέτα Λειβαδιώτου, που βρέθηκαν εδώ και υπέβαλαν σε μαστολογικό έλεγχο γυναίκες του Δήμου μας. Ο Δήμος Σιντικής για ακόμη μια φορά δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο και συνεργεί με την Αντιπεριφέρεια Υγείας και το Σωματείο Νέα Ελπίδα Θεσσαλονίκης, δίνοντας τη δυνατότητα στις γυναίκες να εξεταστούν, καθώς η πρόληψη σώζει ζωές.

Αυτή είναι μία από τις πολλές κοινωνικές δράσεις που διοργανώνονται στον Δήμο μας, μέσω του Κέντρου Κοινότητας και των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Σιντικής, το προσωπικό των οποίων ευχαριστώ. Δεσμευόμαστε ως Δημοτική Αρχή ότι αυτές οι δράσεις θα συνεχιστούν, καθώς πρώτο μέλημα μας είναι η παροχή όσο το δυνατόν πιο ποιοτικών υπηρεσιών στους δημότες», κατέληξε η κ.Αργυροπούλου.

«Η δράση αυτή, η οποία αφορά ανασφάλιστες γυναίκες, γίνεται κάθε χρόνο και σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Υγείας της Π.Κ.Μ. επισκεπτόμαστε διάφορους Δήμους, όπως ο Δήμος Σιντικής με σκοπό την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Ο πρώτος έλεγχος γίνεται εδώ από εμάς και στη συνέχεια ακολουθούν μαστογραφία και υπέρηχος σε κάποιο ακτινολογικό κέντρο», τόνισε η Πρόεδρος του Σωματείου «Νέα Ελπίδα Θεσσαλονίκης» Γιώτα  Σασοπούλου, ενώ από την πλευρά της η Γιατρός Αννέτα Λειβαδιώτου πρόσθεσε: «Πολλές από τις γυναίκες που έρχονται εξετάζονται για πρώτη φορά. Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουν όλες οι γυναίκες ότι πρέπει να υποβάλλονται σε μαστολογικό έλεγχο, γιατί αυτός μπορεί να τους σώσει τη ζωή τους».

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top