Η Ευρώπη, η Ελλάδα και το ποσοστό των θανάτων – Τι γράφει το Κ-Report

3d1d69c4896e725382e94b4bddb95c79_L.webp

«Τα νοσοκομεία-αλλά κυρίως τα νεκροτομεία- γεμίζουν όταν συντρέχουν συνδυαστικά δύο λόγοι: (α) χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού και (β) ανεπαρκή και καθυστερημένα μέτρα προστασίας του πληθυσμού. Στην Ελλάδα (όπως και στην πλειοψηφία των χωρών της ανατολικής Ευρώπης), συντρέχουν και οι δύο λόγοι, με συνέπεια, θάνατοι και νοσηλείες να είναι αυξημένες».

«Οι θάνατοι στην Ελλάδα αυξήθηκαν 16% την τελευταία βδομάδα, θα αυξηθούν κι άλλο προειδοποιούν οι αρμόδιοι. Μέχρι τα Χριστούγεννα 1.500-1.800 νεκροί θα προστεθούν στην λίστα των θυμάτων. Και αυτό είναι το καλό σενάριο αν δηλαδή επαληθευτούν οι ενδείξεις για ανακοπή της εκθετικής αύξησης της πανδημίας. Η αρχική – θεμιτή – ευφορία για αύξηση των εμβολιασμών, φαίνεται ότι υποχωρεί».

Τα παραπάνω τονίζει στη σημερινή του έκδοση το K-Report των Κώστα Καλλίτση και Παύλου Τσίμα, που κυκλοφορεί πλέον με συνδρομές.

Το K-Report, μάλιστα, υπενθυμίζει τη χθεσινή παρέμβαση του Στέφανου Μάνου: «Η απορία μου», έγραψε, «είναι μήπως στην Ελλάδα τα επιβεβαιωμένα περιστατικά είναι περισσότερα από όσα ανακοινώνονται ώστε να δικαιολογείται ο υπερβολικός αριθμός θανάτων ή μήπως ο επιβεβαιωμένος αριθμός περιστατικών είναι σωστός αλλά χωλαίνει η νοσηλεία όσων προσβλήθηκαν από COVID-19. Ή ο συνδυασμός και των δύο». https://8b7f50ffe56512a5274b9d32926a1eea.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

ΔΙΑΒΑΣΤΕ τι γράφει για το θέμα αυτό το το K-Report των Κώστα Καλλίτση και Παύλου Τσίμα:

«Τα νοσοκομεία- αλλά κυρίως τα νεκροτομεία- γεμίζουν όταν συντρέχουν συνδυαστικά δύο λόγοι: (α) χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού και (β) ανεπαρκή και καθυστερημένα μέτρα προστασίας του πληθυσμού. Στην Ελλάδα (όπως και στην πλειοψηφία των χωρών της ανατολικής Ευρώπης), συντρέχουν και οι δύο λόγοι, με συνέπεια, θάνατοι και νοσηλείες να είναι αυξημένες. Η Αυστρία και η Γερμανία, με επίσης χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, υιοθέτησαν αυστηρά μέτρα, περιορίζοντας έτσι τις απώλειες ανθρώπινων ζωών. Τα στοιχεία που δίνουν διεθνείς οργανισμοί είναι χαρακτηριστικά.

rtgdgfd

Την εικόνα αυτή σχολίασε χθες με εύστοχο τρόπο ο Στέφανος Μάνος. «Η απορία μου», έγραψε, «είναι μήπως στην Ελλάδα τα επιβεβαιωμένα περιστατικά είναι περισσότερα από όσα ανακοινώνονται ώστε να δικαιολογείται ο υπερβολικός αριθμός θανάτων ή μήπως ο επιβεβαιωμένος αριθμός περιστατικών είναι σωστός αλλά χωλαίνει η νοσηλεία όσων προσβλήθηκαν από COVID-19. Ή ο συνδυασμός και των δύο». (εδώ)

Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί; Οι θάνατοι στην Ελλάδα αυξήθηκαν 16% την τελευταία βδομάδα, θα αυξηθούν κι άλλο προειδοποιούν οι αρμόδιοι. Μέχρι τα Χριστούγεννα 1.500-1.800 νεκροί θα προστεθούν στην λίστα των θυμάτων. Και αυτό είναι το καλό σενάριο αν δηλαδή επαληθευτούν οι ενδείξεις για ανακοπή της εκθετικής αύξησης της πανδημίας. Η αρχική – θεμιτή – ευφορία για αύξηση των εμβολιασμών, φαίνεται ότι υποχωρεί. Ανεμβολίαστοι παραμένουν δύο στους τρεις που θα έπρεπε να έχουν κάνει την γ’ δόση, ενώ όσοι αποφάσισαν έστω και καθυστερημένα να κάνουν την α’ δόση, δυστυχώς δεν προέρχονται από την κρίσιμη ηλικιακή ομάδα άνω των 60, ούτε από τις επιβαρυμένες περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Πληθαίνουν έτσι οι φωνές υπέρ της επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Στους νοσοκομειακούς γιατρούς της πρώτης γραμμής και τους πανεπιστημιακούς καθηγητές που το ζητούν, τις προηγούμενες μέρες προστέθηκαν ο Αλ. Τσίπρας με τη πρόταση για υποχρεωτικό εμβολιασμό των σωμάτων ασφαλείας, ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Ευ. Βενιζέλος.

Κομισιόν: Μόνο όσοι Ευρωπαίοι έχουν κάνει ενισχυτική τρίτη δόση εμβολίου θα μπορούν να ταξιδέψουν σε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρίς να υποχρεωθούν σε καραντίνα και τεστ το επόμενο καλοκαίρι, και το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα ισχύει εννέα μήνες μετά την τελική δόση, σύμφωνα με πρόταση της Κομισιόν. Για να ισχύσουν τα μέτρα αυτά πρέπει να εγκριθούν από τις κυβερνήσεις των 27 (εδώ).

Σήμα κινδύνου: Στο μεταξύ, οι φόβοι για εμφάνιση μιας ακόμη μετάλλαξης, πιο επικίνδυνης από την τρέχουσα, ίσως επιβεβαιώνονται. Έκτακτη συνεδρίαση συγκάλεσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, για τη νέα παραλλαγή, με εξαιρετικά πολλές μεταλλάξεις, που πρώτο-εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική. Οι επιστήμονες φοβούνται ότι οι μεταλλάξεις ενδέχεται να κάνουν τον ιό περισσότερο ανθεκτικό στα αντισώματα του ανοσοποιητικού συστήματος και συνεπώς να μεταδίδεται ευκολότερα (εδώ και εδώ)».

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top