Μια εξεταστική σωστή… σαπουνόπερα!

vouli-exetastiki.jpg

Η ΝΔ υποστηρίζει πως η όλη διαδικασία «γυρίζει μπούμερανγκ» στον ΣΥΡΙΖΑ

Άγνοια και αναρμοδιότητα για τις σκανδαλώδεις λίστες Πέτσα επικαλούνται οι μάρτυρες που καταθέτουν στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, η οποία μετατρέπεται σε τραγέλαφο, εξαιτίας του μπλόκου της Ν.Δ. στην κλήση των καθ’ ύλην αρμόδιων πολιτικών προσώπων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αντί του Στέλιου Πέτσα, βασικού πρωταγωνιστή στην υπόθεση, κλήθηκε να δώσει απαντήσεις ένας δημόσιος υπάλληλος, στέλεχος της Γενικής Γραμματείας και Ενημέρωσης, ενώ την ίδια ώρα ελάχιστα κατατοπιστικός υπήρξε και ο επικεφαλής του ΕΣΡ Αθανάσιος Κουτρουμάνος. Ο τελευταίος δήλωσε αναρμόδιος να εκφέρει γνώμη για τα περισσότερα ζητήματα που του τέθηκαν, όπως τα κριτήρια κατανομής των κονδυλίων στα media.

«Δεν πίπτει λόγος στο ΕΣΡ», είπε, ερωτηθείς αν υπήρξαν καταγγελίες για άνιση μεταχείριση στην κατανομή της δαπάνης, ενώ απέφυγε να απαντήσει στο αν υπάρχει πρόβλημα πολυφωνίας στη χώρα, λέγοντας πως είναι σε εξέλιξη έρευνα σχετικώς με το εάν παραβιάστηκαν κανόνες πολυφωνίας στην πρώτη περίοδο της πανδημίας. Ερωτηθείς δε για την Opinion Poll, ο επικεφαλής του ΕΣΡ παραδέχθηκε πως υπάρχει πράγματι νομοθετική ρύθμιση για την υποχρέωση διαβίβασης των πρωτογενών στοιχείων των δημοσκοπήσεων στην Επιτροπή Θεσμών (υπενθυμίζεται πως η Ν.Δ. είχε αρνηθεί να αποσταλούν τα στοιχεία της επίμαχης δημοσκόπησης της Opinion Poll), ενώ δήλωσε αναρμοδιότητα -οποία έκπληξη!- και ως προς τον έλεγχο των εταιριών δημοσκόπησης.

Στο μεταξύ, στην εξεταστική κατέθεσε και ο Ιορδάνης Γιαμουρίδης, ο επικεφαλής της επιτροπής παραλαβής του έργου της λίστας Πέτσα νούμερο 1. Ο συγκεκριμένος μάρτυρας κλήθηκε από τους βουλευτές της Ν.Δ. αντί του πολιτικού του προϊσταμένου Στέλιου Πέτσα. Όπως αναμενόταν, δήλωσε άγνοια επί της διαδικασίας κατάρτισης της επίμαχης σύμβασης, παραπέμποντας στην αναθέτουσα αρχή, δηλαδή την προεδρία της κυβέρνησης «νομίμως εκπροσωπούμενης από τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό», δηλαδή τον Στέλιο Πέτσ

Θερμό επεισόδιο

Μάλιστα, με αφορμή την κατάθεσή του προκλήθηκε θερμό επεισόδιο ανάμεσα στον Δημήτρη Μαρκόπουλο (Ν.Δ.) και τον Γιώργο Τσίπρα (ΣΥΡΙΖΑ), όταν ο τελευταίος ανέφερε «είχατε πει, όταν ζητούσαμε μάρτυρες, ότι μόνο την καντίνα δεν καλέσαμε. Σήμερα απ’ όλη την αναθέτουσα αρχή καλέσαμε την καντίνα», προκαλώντας την αντίδραση του «γαλάζιου» βουλευτή, που μίλησε για προσβολή στο σύνολο της δημόσιας διοίκησης.

Σημειωτέον, η Ν.Δ. υποστήριξε πως η εξεταστική «γυρίζει μπούμερανγκ» στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η εξέταση των μαρτύρων εξελίσσεται σε ντόμινο δυσάρεστων αποκαλύψεων για την Κουμουνδούρου. Στον αντίποδα, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως «με αδιάψευστα τεκμήρια αποδείχθηκε ότι η χειραγώγηση της κοινής γνώμης με δημόσιο χρήμα υλοποιήθηκε απευθείας από την Προεδρία της κυβέρνησης, δηλαδή από τους κυρίους Μητσοτάκη – Πέτσα», επικαλούμενος επιστολή προς την Προεδρία της εταιρίας Initiative Media που ανέλαβε το έργο.

Την ερχόμενη Τρίτη, πάντως, στην επόμενη συνεδρίαση της εξεταστικής, καταθέτει ο διευθύνων σύμβουλος της Initiative. Ίσως μέσα από την κατάθεσή του γίνουμε σοφότεροι.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top