Οι επικίνδυνοι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»

.jpg

Ετσι λοιπόν. Κάποιοι τύποι που περιφέρονται ένστολοι και αυτοαποκαλούνται «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» πέρασαν χειροπέδες σε έναν γυμνασιάρχη και τον πήγαν στο Τμήμα επειδή «παραβιάζει το σύνταγμα», δηλαδή εφαρμόζει τα μέτρα του υπουργείου για την Covid.

Και δεν είναι η πρώτη τους ενέργεια. Απείλησαν διευθυντή σχολείου στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Επιχείρησαν να κάνουν έλεγχο σε κατάστημα στο κέντρο της πόλης. Εισέβαλαν και σε διαγνωστικό κέντρο στην Τούμπα. Περιφέρονται έξω από σχολεία. Ενοχλούν πολίτες. Και εμφανίζονται όλο και συχνότερα. Τους παρακολουθεί κανείς ή συλλαμβάνονται μόνο όταν πηγαίνουν μόνοι τους στο Τμήμα;

Τα ΜΜΕ επιμένουν να τους αντιμετωπίζουν ως γραφικούς ψέκες αντιεμβολιαστές. Ενδεχομένως και να είναι. Κάπως έτσι αντιμετωπίστηκαν και κάτι άλλοι στις μπυραρίες του Μόναχου και είδαμε τι κατάφεραν.

Βεβαίως, η δημοκρατία δεν απειλείται από κάθε παρέα ψεκασμένων. Αν όμως οι Θεματοφύλακες με άλλους τρεις – τέσσερις ακτιβισμούς τέτοιου είδους πάρουν κάποιο εντυπωσιακό ποσοστό στις εκλογές, εδώ θα είμαστε να το ξανασυζητήσουμε.

Το πιο σημαντικό είναι να διευκρινιστεί άμεσα τι προβλέπει ο νόμος για τη λειτουργία ένστολων ομάδων πολιτών. Είναι αδιανόητο να υπάρχει έστω και η ελάχιστη ανοχή σε παρέες που δρουν με παραστρατιωτικό ή παρααστυνομικό τρόπο. Δεν χρειάζεται να το εξηγήσουμε περισσότερο.

Τέλος, αλλά όχι έσχατο, βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου βγήκε να υποστηρίξει αυτούς τους τύπους, που παραπέμπονται για κακούργημα. Ας το συνυπολογίσουμε και αυτό, γιατί η υπόθεση δεν είναι καθόλου αστεία.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top