Δήμος Σιντικής : Χριστουγεννιάτικες Πρωτοβουλίες στην Ι.Μ. Σιδηροκάστρου

sidirokastroy_xmas-2.jpg

Η εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος τιμάται κάθε χρόνο ιδιαιτέρως από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ. Μακάριο εξαιτίας του ομώνυμου παρεκκλησίου που βρίσκεται εντός της αυλής του Μητροπολιτικού Οίκου. 

Το εν λόγω παρεκκλήσιο ανοικοδομήθηκε από τον Σεβασμιώτατο το έτος 2005 με τις δαπάνες του ιδίου και της κ. Σοφίας Irvine, η οποία πρόσφερε τα χρήματα εξ ολοκλήρου για την διακόσμηση, την αγιογράφηση και την αγορά των Ιερών Σκευών εις μνήμην του συζύγου της και της αδερφής της Μαίρης. 

Η ακολουθία του Εσπερινού τελέστηκε μόνον από τον Σεβασμιώτατο και τους Ιερείς, χωρίς την παρουσία πιστών, εξαιτίας του περιορισμένου χώρου αλλά και της κακοκαιρίας. 

Κατόπιν, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής για να επισκεφθεί και να θαυμάσει το παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο καράβι που ετοίμασαν οι εθελοντές του Ναού στο πλαίσιο της εξωτερικής περιποίησης και διακόσμησης του αυλόγυρου για την μεγάλη εορτή των Χριστουγέννων.  

Στον ελαιώνα του Ναού και γύρω από το Χριστουγεννιάτικο καράβι έχουν στηθεί αφίσες με  τα κάλαντα διάφορων περιοχών της Ελλάδας και του Πόντου, για να θυμούνται οι γεροντότεροι και να διδάσκονται οι νεότεροι την παράδοση και τα σχετικά χριστουγεννιάτικα έθιμα. 

Ο εντυπωσιακός και πρωτότυπος στολισμός φιλοτεχνήθηκε από το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών στο Σιδηρόκαστρο και τοπικά σχολεία της περιοχής και θα είναι καθημερινά επισκέψιμος. 

Σε όλον αυτόν τον Χριστουγεννιάτικο παλμό εντάσσεται και ο Διαγωνισμός ζωγραφικής που διοργανώνει ο Ναός με θέμα: «Ζωγραφίζουμε για το καράβι των Χριστουγέννων». 

Τα παιδιά που θα συμμετάσχουν, ηλικίας έως 12 ετών, θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν φέρνοντας από μια ζωγραφιά σχετική με την εκκλησιαστική παράδοση των Χριστουγέννων. 

Οι ζωγραφιές θα αναρτηθούν στο στολισμένο καράβι και η βράβευση των νικητών θα γίνει ανήμερα των Χριστουγέννων. 

sidirokastroy xmas 1
sidirokastroy xmas 1
sidirokastroy xmas 1
sidirokastroy xmas 1
sidirokastroy xmas 1
sidirokastroy xmas 1
sidirokastroy xmas 1
sidirokastroy xmas 1
https://www.romfea.gr

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top