Σέρρες: Πανελλήνια εβδομάδα εκπαίδευσης και πρόληψης από το ΕΚΑΒ

IMG_20211218_131042-2-696x522-1.jpg

Με κεντρικό μήνυμα: «ΕΚΑΒ be S.A.F.E.- Μια εβδομάδα μπορεί, κυριολεκτικά, να κρατήσει μια ΖΩΗ!» συνεργείο του ΕΚΑΒ, αποτελούμενο από διασώστες, ιατρούς κι ένα ασθενοφόρο, βρέθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας της πόλης των Σερρών δείχνοντας παρεμβάσεις εκπαίδευσης και πρόληψης, όπως την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και τη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ), έτσι ώστε όλοι οι εκπαιδευόμενοι πολίτες να αποκτήσουν τις βασικές γνώσεις αντιμετώπισης μιας καρδιακής ανακοπής, προσφέροντας την κατάλληλη βοήθεια στα πρώτα καθοριστικά λεπτά μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ.

Η «Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης και Πρόληψης» διοργανώνεται για 8η χρονιά από το ΕΚΑΒ κι έχει θεσμοθετηθεί ως ελάχιστος φόρος τιμής προς τους διασώστες-πληρώματα ασθενοφόρων, τους νοσηλευτές και τους ιατρούς του ΕΚΑΒ που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

«Με αυτόν τον τρόπο προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο έτσι ώστε να μάθουν όλο και περισσότεροι με απλούς χειρισμούς να αντιμετωπίσουν μια καρδιακή ανακοπή όταν χρειαστεί» είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο Θωμάς Κράσιος από το ΕΚΑΒ Σερρών υπογραμμίζοντας ότι οι εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ μπορούν, με τις γνώσεις που έχουν, να δείξουν και να λύσουν τις απορίες σε όσους ενδιαφέρονται. Η δράση συνεχίζεται και αύριο το πρωί της Κυριακής στην πλατεία Ελευθερίας.Ο εκπαιδευτής του ΕΚΑΒ Θεοφάνης Παπαευστρατίου σε μάθημα πρώτων βοηθειών

Θωμάς Κράσιος: «Να προσέξουμε παραπάνω στις γιορτές»

Την προσοχή όλων στις εορταστικές μέρες εφιστά ο Θωμάς Κράσιος μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών: «Ας προσέξουμε λιγάκι παραπάνω αυτές τις ημέρες. Στο τέλος των γιορτών ας είμαστε όλοι εδώ. Μαγκιά δεν είναι να πιει κάποιος. Μαγκιά είναι να του δοθεί η δύναμη να φωνάξει έναν συγγενή ή έναν φίλο να τον μεταφέρει ή να πάρει ένα ταξί αν πιει έτσι ώστε να είναι ασφαλής και να αποφύγουμε τα τροχαία».

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top