Εκλογές ζήτησε ο Α.Τσίπρας: «Είστε επικίνδυνος Κ.Μητσοτάκη – Παραιτηθείτε τώρα»!

tsipras_1.jpg

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αποκάλεσε «επικίνδυνο» τον πρωθυπουργό Κυριάκου Μητσοτάκη και ζήτησε την παραίτηση του και την προκήρυξη εκλογών.

«Να παραιτηθείτε και να ανακοινώσετε εκλογές. Πατάτε 2,5 χρόνια τώρα στο λαιμό της χώρας. Είστε ανεπαρκής και επικίνδυνος. Ως εδώ!», είπε ο Α.Τσίπρας.

«Ιδού η Ρόδος, σας ζητάμε να δώσετε λύση. Αποτύχατε. Σας ζητούμε να δώσετε το δικαίωμα στον ελληνικό λαό να σας κρίνει. Στις Δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό, τον οποίο κάλεσε να προκηρύξει εκλογές.

«Έχετε μια ευκαιρία κ. Μητοστάκη να φανείτε αντάξιος ευθύνης, αν σταθείτε στο βήμα αυτό και αντί για δικαιολογίες να φερθείτε έντιμα και να δώσετε διέξοδο στο αδιέξοδο! Να παραιτηθείτε κ. και να προκηρύξετε εκλογές, να δώσετε τη δυνατότητα στη λαϊκή ετυμηγορία να δώσει διέξοδο! Ιδού η Ρόδος! Σας ζητάμε να δώσετε λύση, αποτύχατε! Είστε ανεπαρκής και επικίνδυνος, είστε κυβέρνηση ενόχων» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Δώστε το δικαίωμα στον λαό να σας κρίνει για να ξεφύγει η χώρα από κλοιό πολιτική σας. Για να θεμελιώσουμε ανάκαμψη και προοπτική».

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ανεπαρκή και επικίνδυνο τον πρωθυπουργό. «Αποτύχατε να δώσετε λύση, δεν είστε μόνο ανεπαρκής, είστε επικίνδυνος. Είστε μια κυβέρνηση ενόχων. Σας ζητούμε να δώστε το δικαίωμα στον ελληνικό λαό να σας κρίνει για να ξεφύγει η χώρα από τον κλοιό της πολιτικής σας» συμπλήρωσε και κατέληξε:

«Καλώ τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να αντισταθούν σε αυτήν την πολιτική, στην αλαζονεία στη διαφθορά και στη φθορά που εκπροσωπείτε. Τους καλώ να απαιτήσουν να φύγει η κυβέρνηση των ενόχων. Τους καλώ επιβάλουν το συνταγματικό τους καθήκον και δικαίωμα να αποφασίσουν για το αύριο. Γιατί υπάρχει ελπίδα στον τόπο».

Μετά τις δηλώσεις του Α.Τσίπρα το λόγο τον πήρε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος είπε: «Ώρα να πηγαίνετε κύριε πρόεδρε». Κάτι που προκάλεσε έντονη αντίδραση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αφού αντέδρασε (ακούστηκαν εκφράσεις όπως «γελοίοι») αποχώρησε μαζικά από τα έδρανα της Βουλής. 

Το λόγο να απαντήσει ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας, «έχετε αναλάβει να είστε πάντα αυτό του κύριου Μητσοτάκη και κάθε φορά που όμιλο έρχεστε να απαντήσετε σε μένα, έβαλα και πρόεδρος της Βουλής σήμερα για πρώτη φορά σε συνθήκες προϋπολογισμού δύο άτομα ανάμεσα σε μένα και τον πρωθυπουργό, δεν είσαστε αρχηγός κόμματος για να έχω εγώ υποχρέωση να κάθομαι να σας ακούω και να σας απαντώ.

Και δεν είσαστε ούτε καν εκλεγμένος με την ψήφο του ελληνικού λαού σ’ αυτό το κοινοβούλιο. Όταν πάρετε την ψήφο του ελληνικού λαού να έχετε το θάρρος και το θράσος να απαντάτε στον αρχηγό της αντιπολίτευσης και στους πολιτικούς αντιπάλους. Και κάτι ακόμα γι’ αυτό και σας ζητώ να ανακαλέσετε αυτή τη φράση, εσείς ήσασταν αυτός που δήλωσε ότι και 5000 ΜΕΘ να είχαμε το ίδιο ακριβώς θα ήταν, είσαστε σήμερα υποχρεωμένος να δώσετε απαντήσεις στον ελληνικό λαό αντί να μας κουνάτε το δάχτυλο». 

Ο Γ.Γεραπετρίτης ξεκινώντας την ομιλία του παρομοίασε τον Α.Τσίπρα με τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», γιατί κάλεσε από τους Έλληνες να ζητήσουν να φύγει η κυβέρνηση.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top