Δήμος Σερρών : Τα δύο χρόνια της θητείας Χρυσάφη – Μέρος 1ο

-8.jpg

 Κάθε πέρσι και καλύτερα θα μπορούσαν να πουν οι ένοικοι του δημαρχιακού μεγάρου Σερρών .Καθώς η εκπνοή του 2021 βρίσκει την Συμμαχια Σερραίων στα χειρότερα της  . Η συσσώρευση λαθών και άστοχων ενεργειών είναι πλέον εμφανής και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες και των ΜΜΕ δεν καλύπτεται  και όλο και περισσότεροι εκ των δημοτών ¨¨έπαψαν να θαμπώνονται ¨¨ από τον γυαλιστερό κόσμο των μέσων κοινωνική δικτύωσης. Στον οποίο επένδυσε πολύ η δημοτική αρχή και τείνει ( μετά από την τόση και πολλές φορές άστοχη υπερεκθεση ) να γίνει ο πολιτικός νεκροθάφτης της .Επίσης και η αντιπολίτευση δείχνει να ξυπνάει από τον πολιτικό λήθαργο των προηγούμενων δύο ετών .Καθώς παρά  τις ¨¨ομολογουμένως φιλότιμες προσπάθειες ¨¨ δεν μπορούν και να τα καταπιούν όλα αμάσητα. Αλλα διαπιστώνουν οτι όποιος ταυτίζεται με την δημοτική αρχή έχει φθορά .Άσε που και αρκετοί εκ των οποίων  είχαν στο πίσω μέρος του μυαλού τους να ¨¨Συμμαχήσουν ¨¨ προκειμένου να εξασφαλίσουν την πολιτική τους επιβίωση στην μάχη του 2023 .Διαβλέπουν ότι ίσως  ο ασφαλέστερος δρόμος πιθανόν να είναι ο τρίτος ( νέος υποψήφιος νέα παράταξη ).

Κάνοντας λοιπόν μια ανασκόπηση στους 28 μήνες της θητείας Χρυσάφη θα αναζητήσουμε τι φταίει και ο επικεφαλής τείνει να αποδειχθεί σε ¨¨πολιτικό  Μιδα μόνο που σε αντίθεση με τον μυθικό ήρωα .Το χρυσό φλουρί ( της πανηγυρικής νίκης στις  εκλογές του 2019)  τείνει να μεταβληθεί στα χέρια του σε κίβδηλο νόμισμα . Να πούμε οτι οι παροικούντες στην πολιτική Ιερουσαλήμ σημειώνουν οτι ο Αλέξανδρος Χρυσάφης δεν δείχνει να διδάχθηκε από τα λάθη του παρελθόντος  .Θυμίζοντας οτι πριν το 2019 είχε δύο ευκαιρίες ¨¨να μπει στον πολιτικό χάρτ稨  τις οποίες ( παρά την ευνοϊκή αφετηρία εκκίνησης) πέταξε στα σκουπίδια. Η πρώτη ήταν η εκλογή του στο Επιμελητήριο όπου η θητεία του στην θέση του προέδρου αποδείχθηκε ¨¨πολιτικός νεκροθάφτης ¨¨ για τα σχέδια του για την βουλευτική έδρα. Καθώς φεύγοντας από το ΕΒΕΣ απέκτησε πολλούς εχθρούς ( οι περισσότεροι εκ των οποίων ηταν πρώην στενοί του πολιτικοί φίλοι )  και πολύ λίγους φίλους .Ακόμη και στις βουλευτικές εκλογές όπου υπήρξε δις υποψήφιος. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει οτι ¨¨κατάφερε ¨¨ το 2009 μια διαφαινόμενη άνετη εκλογή και μάλιστα σε υψηλή εκλόγιμη θέση να την μετατρέψει σε πολιτικό βατερλό . Δεν είναι λίγοι αυτοί που σημειώνουν με νόημα οτι ο τρόπος που πολιτεύθηκε το 2009 θα μπορούσε να αποτελέσει την βάση για την συγγραφή εγχειριδίου για το τι πρέπει να αποφεύγει ένας υποψήφιος

Ας επιστρέψουμε πριν από τις εκλογές του 2019 .

Τα πάντα συνωμότησαν υπέρ της εκλογής του  .Ο πρώην δήμαρχος Πέτρος Αγγελίδης υπερβάλλοντας ( πολλές φορές )  εαυτόν ακόμη από το 2015 λίγο μετά την επανεκλογή του .Άρχισε να προλειάνει το έδαφος για την υποψηφιότητα Χρυσάφη . Και σε όλη την προεκλογική περίοδο με αποκορύφωμα την β Κυριακή ¨¨εργάστηκε επιμελώς ¨¨ προκειμένου να πριμοδοτήσει την εκλογική του νίκη .Στην αντίπερα όχθη ο Στέφανος Φωτιάδης ήταν χαμένος πριν να αρχίσουν οι εκλογές καθώς μετά από δύο εκλογικές ήττες στο δήμο Σερρών και τριάντα χρόνια ενεργής πολιτικής παρουσίας είχε ήδη δρομολογηθεί από τους πολίτες η πολιτική του συνταξιοδότηση .

Μην ξεχνάμε οτι η Νέα Δημοκρατία ερχόταν τραίνο για την εξουσία φουσκώνοντας τα πανιά των ανά την Ελλάδα υποψηφίων δημάρχων .Τέλος για να μην αδικήσουμε τον δήμαρχο θα πούμε οτι το χαμηλό προφίλ που κράτησε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Η μεγάλη αναγνωρισιμότητα του και κυρίως η αστική του καταγωγή δημιούργησαν το ιδανικό πακέτο του υποψηφίου που αναζητούσε χρόνια η γαλάζια πολυκατοικία .

Η θητεία στον δημαρχιακό θώκο 

 Συνεχίζεται 

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top