ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση έχει αποτύχει στον κορωνοϊό και πρέπει να φύγει»

ezgif-6-1d74064b4b.jpg

Κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, καταλογίζοντάς της ότι έχει αποτύχει και ότι δεν μπορεί να πράξει ούτε τα αυτονόητα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει ότι η κυβέρνηση «πρέπει να φύγει και να δοθεί διέξοδος με προοπτική αλλαγής».

Στην απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που συνεδρίασε σήμερα (30/12), σημειώνεται επίσης ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει επιλέξει οριστικά τον δρόμο της αλαζονείας, του αυταρχισμού, του κοινωνικού και πολιτικού διχασμού, της απόσυρσης από την πραγματικότητας» και πως ο πρωθυπουργός «έχει ταυτιστεί με την απόλυτη αποτυχία αναχαίτισης της πανδημίας, την εγκατάλειψη του ΕΣΥ, την κατάρρευση των προσδοκιών της κοινωνίας». «Η μόνη λύση, λοιπόν, που θα δώσει διέξοδο στο αδιέξοδο είναι η πολιτική αλλαγή. Είναι ζήτημα ζωής», υπογραμμίζεται στην απόφαση του ΠΣ.

Παράλληλα, η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση «έχει απολέσει πλήρως το κρισιμότερο όπλο για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, που είναι η αξιοπιστία και η εμπιστοσύνη της κοινωνίας» και γι’ αυτό το λόγο, όπως αναφέρει, απευθύνει έκκληση στους πολίτες «να μην υποτιμήσουν τον κίνδυνο, να μην εφησυχάσουν, να τηρούν τα μέτρα αποφυγής συγχρωτισμού και προστασίας της Δημόσιας Υγείας, να εμβολιαστούν καθολικά χωρίς ενδοιασμούς και να αναζητούν έγκαιρα ιατρική βοήθεια όταν εμφανίζουν ύποπτα συμπτώματα».

Ταυτόχρονα, στην απόφαση του ΠΣ τονίζεται ότι χρειάζεται έκτακτο σχέδιο αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης, το οποίο περιλαμβάνει επτά άξονες, μεταξύ άλλων, αναφορικά με την ενίσχυση του ΕΣΥ, την επιτάχυνση του καθολικού εμβολιασμού και διεθνείς πρωτοβουλίες για απελευθέρωση της πατέντας των εμβολίων και των φαρμάκων κατά της Covid, δωρεάν πρόσβαση όλων των πολιτών σε συνταγογραφούμενα και αποζημιούμενα από τον ΕΟΠΥΥ μοριακά και rapid τεστ, οικονομική στήριξη σε πληττόμενους ανάλογη με τα περιοριστικά μέτρα σε κλάδους, επιχειρήσεις και κατηγορίες εργαζομένων, ιδιαίτερα στην εστίαση και τον πολιτισμό.

https://www.pronews.gr

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top