Σύριζα Σερρών : Ανοχύρωτη η κοινωνία από τις εγκληματικές κυβερνητικές αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων

-Σερρες2.jpg

Η μετάλλαξη “Ο” σαρώνει τη χώρα και επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την ήδη  πολύ άσχημη υγειονομική κατάσταση. Η Ελλάδα το τελευταίο 7ήμερο  είναι 9η χώρα παγκοσμίως σε αριθμό θανάτων αναλογικά με τον πληθυσμό της και 3η στην Ευρώπη και τον κόσμο στον αριθμό κρουσμάτων.

Οι υπουργοί Παιδείας και Υγείας ανήγγειλαν επιστροφή στις τάξεις  στις 10/01/2022 με σελφ τεστ και διατήρηση του απαράδεκτου «50%+1» για να κλείσει ένα τμήμα. Ένα πρωτόκολλο που όπως αποκαλύφθηκε δεν ήταν ποτέ εισήγηση της Επιτροπής των Επιστημόνων αλλά κυβερνητική απόφαση Ουσιαστικά δηλαδή, στέλνουν μαθητές και εκπαιδευτικούς πίσω στα σχολεία, όπως ακριβώς το Σεπτέμβριο. Πριν την εμφάνιση της Όμικρον, που έχει αλλάξει τα δεδομένα και αποδιοργανώσει τα νοσοκομεία μας. Κι ας νόσησαν πάνω από 100.000 παιδιά το τετράμηνο που πέρασε. Κι ας έχουν αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες  οι μολύνσεις στην ηλικία 0-17 ετών κατά 165%. Επέλεξαν μάλιστα να κάνουν τις ανακοινώσεις τους τη μέρα που δημοσιοποιήθηκε το απίστευτο ρεκόρ των 50.126 κρουσμάτων. Την ίδια εβδομάδα που η Ελλάδα πέρασε δεύτερη στον κόσμο, σε κρούσματα αναλογικά με τον πληθυσμό (πλην πολύ μικρών χωρών). Είναι σαφές ότι ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει ως «λύση» την ανοσία της αγέλης. Συνεχίζει την ίδια πολιτική που έχει οδηγήσει τη χώρα στην υγειονομική τραγωδία. Αρνείται να ακούσει τη φωνή των ειδικών. Αποφασίζει με μοναδικό κριτήριο την αποφυγή μέτρων στήριξης προς την κοινωνία. Οι αποφάσεις της κυβέρνησης  θα μετατρέψουν τα σχολεία εκ νέου σε χώρους υπερμετάδοσης και θα μεταφέρουν τον ιό μέσα στα σπίτια, σε γονείς και ηλικιωμένους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει προτείνει μέτρα για την υγειονομική ασφάλεια τόσο της εκπαιδευτικής κοινότητας όσο και ολόκληρης της κοινωνίας, τα οποία ωστόσο η κυβέρνηση αρνείται συνειδητά να λάβει υπόψη εντείνοντας την κρισιμότητα της κατάστασης. Μεταξύ των προτάσεων η κατάργηση του “50%+1” νοσούντων μαθητών για τη διακοπή λειτουργίας σχολικού τμήματος. Αραίωση των μαθητών στα σχολικά τμήματα με πάνω από 24 παιδιά. Πρόσληψη επιπλέον εκπαιδευτικών. Κατάργηση των συγχωνεύσεων που οδηγούν σε τμήματα ακόμη και 28-29 παιδιών. Συνταγογράφηση των μοριακών τεστ σε όλο τον πληθυσμό και παρουσία μονάδων του ΕΟΔΥ στα σχολικά συγκροτήματα για διενέργεια αξιόπιστων τεστ. Άδεια ειδικού σκοπού στους εκπαιδευτικούς με υποκείμενα νοσήματα. Δωρεάν χορήγηση ειδικών μασκών για την προστασία από την “Ο” σε εκπαιδευτικούς και μαθητές. Κατάργηση για φέτος της ΕΒΕ, της Τράπεζας Θεμάτων και του πρόσθετου εξεταστικού φόρτου. Ο κ. Μητσοτάκης τα απορρίπτει όλα αλαζονικά και οδηγεί όχι μόνο τα σχολεία αλλά ολόκληρη την κοινωνία σε ανεξέλεγκτη διασπορά, την ώρα που το ΕΣΥ βρίσκεται υπό κατάρρευση εδώ και 3 μήνες και η χώρα με πανευρωπαϊκό αρνητικό ρεκόρ απωλειών αναλογικά με τον πληθυσμό της.

Το άνοιγμα των σχολείων όπως ακριβώς έκλεισαν, με απόφαση Μητσοτάκη – Κεραμέως, αποτελεί απόφαση για ανοσία της αγέλης και συνιστά έγκλημα κατά της κοινωνίας.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top