Οι πρώτες αιχμές Μητσοτάκη κατά Ανδρουλάκη: «Δεν ανήκει στην κεντροδεξιά πολυκατοικία»!

a49ac7080b80dcfe9a4d510be9bb24af_L.webp

Ενόχλησε το Μαξίμου η αναφορά της νέας ηγεσίας της Χαριλάου Τρικούπη σε «σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση», καθώς εκτιμά ότι δημιουργεί κλίμα που θα αποκλείει τη συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία – Μηνύματα μέσω …δημοσκοπήσεων και φιλικών προς την κυβέρνηση μέσων;

Με …παράπονο μίλησε για τον Νίκο Ανδρουλάκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον Νίκο Ανδρουλάκη, καθώς δεν βλέπει το φλερτ του Μαξίμου προς τη νέα ηγεσία του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ να αποδίδει και, συνεπώς, να αποτελεί μια συμπληρωματική δύναμη σε περίπτωση που ούτε οι δεύτερες κάλπες βγάλουν αυτοδυναμία.

«Με ρωτήσατε για τον κ. Ανδρουλάκη», είπε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός στον Νίκο Χατζηνικολάου και τη συνέντευξη που παραχώρησε στον «Αντένα». «Δεν έχω να σας πω πολλά γιατί δεν έχω ακούσει πολλά. Έχω ακούσει κάποιες ενδιαφέρουσες πολύ γενικές τοποθετήσεις, ότι θέλει να κάνει σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση, άρα τοποθετείται εκ των πραγμάτων στην κεντροαριστερή και όχι στην κεντροδεξιά πολυκατοικία, αυτό κατάλαβα από αυτά τα οποία είπε. Ίδωμεν, ο χρόνος είναι μπροστά. Εξάλλου, όπως σας είπα, έχουμε ακόμα πολύ χρόνο μέχρι τις εκλογές».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατανόησε –και σωστά- πως η Χαριλάου Τρικούπη, αν θέλει να έχει μέλλον, δεν μπορεί παρά να ασκεί αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και να μην αποτελεί εν δυνάμει συμπληρωματική δύναμη προς αυτή. Ταυτόχρονα, βεβαίως, ο πρωθυπουργός, βλέποντας και την αποστασιοποίηση πρώην εκσυγχρονιστών που το 2019 και όλο αυτό το διάστημα τον έχουν στηρίξει, επιχειρεί να εμφανιστεί ότι ο ίδιος είναι η μοναδική δύναμη στην κεντροδεξιά πολυκατοικία.Τα πρώτα προειδοποιητικά μηνύματα προς τη νέα ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη άρχισαν να φτάνουν. Και δεν είναι μόνο δημοσκοπήσεις που αρχίζουν να εμφανίζουν το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ στο 12%, δείχνοντας πως ενδέχεται να έχει μια πορεία όπως επί Φώφης Γεννηματά, που μόλις εκλέχτηκε της έδιναν 14 και 15% και μετά από λίγο χρονικό διάστημα πήγαν στο 12% για να κατεβούν στο 10% και μετά παρακάτω. Και δεν ισχυριζόμαστε πως η ιστορία θα επαναληφθεί, απλώς σημειώνουμε τις …συμπτώσεις!

Προειδοποιητικά μηνύματα όμως φτάνουν στη νέα ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη και από τον φιλοκυβερνητικό Τύπο. Η δε Ελένη Ευαγγελοδήμου μέσω του ρεπορτάζ της στα «Νέα» κάνει λόγο για «διμέτωπο από το Μαξίμου», σημειώνοντας πως «με το βλέμμα στις κάλπες της απλής αναλογικής το κυβερνητικό επιτελείο στρέφει πλέον τα βέλη του και στο ΚΙΝΑΛ». «Η στρατηγική αναδιαμορφώνεται με τις εξελίξεις στο πολιτικό πεδίο και ο τελικός στόχος είναι διπλός, αφενός η ηγεμονία Μητσοτάκη στο κεντρώο ακροατήριο, αφετέρου η απορρόφηση πιέσεων από τα δεξιά», επισημαίνει το ρεπορτάζ της συναδέλφου.

Στο σκηνικό που διαμορφώνεται το πώς θα κινηθεί το επόμενο διάστημα ο Νίκος Ανδρουλάκης εμφανίζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Επί αυτού θα επανέκθουμε-προς το παρόν βρίσκουμε ιδιαίτερα ενδιαφέρον το άρθρο του Γιώργου Λακόπουλου που δημοσιεύεται σήμερα στη στήλη OPINIONS του iEidiseis με τίτλο «Άτολμος και με λογική ισορροπιών ο Ανδρουλάκης-Τοπίο στην ομίχλη το ΚΙΝΑΛ».

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top