Νοσοκομειο Σερρών : Ξεκίνησε τη λειτουργία του το ιατρείο POST COVID

serres.jpg

Από τις 12 Ιανουαρίου, λειτουργεί στο Νοσοκομείο Σερρών ιατρείο post covid με υπεύθυνο γιατρό τον διευθυντή της παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου, Θεόφιλο Καλλινικίδη, καθώς το διάστημα μετά τη νόσηση με κορωνοϊό οι ασθενείς χρειάζονται παρακολούθηση.

Για την αναγκαιότητα της λειτουργίας του ιατρείου, μιλά ο κ. Καλλινικίδης στο “Επιλογές” και στην εκπομπή “Κάθε Μεσημέρι” με την Ελένη Μωραΐτη, λέγοντας ότι το post covid είναι μια κατάσταση που προκαλείται από τον κορωνοϊό. Η νόσος αυτή δεν είναι μια βραχυπρόθεσμη αρρώστια αλλά μια ασθένεια που μπορεί να προκαλέσει εξουθενωτικά συμπτώματα, ψυχικά και σωματικά, που μπορούν να διαρκέσουν μήνες ή ακόμα και χρόνια.

Ο όρος σύνδρομο post covid περιλαμβάνει μια ομάδα συμπτωμάτων και επιπλοκών που συνήθως επιμένουν ή εμφανίζονται τέσσερις εβδομάδες μετά την νόσηση και μερικά από αυτά είναι γνωστά όπως: καρδιακές επιπλοκές, δύσνοια, βήχας αλλά και άλλα λιγότερο γνωστά όπως το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης.

Επίσης αναμένεται να αυξηθούν οι πνευμονοπάθειες το επόμενο διάστημα σε όσους νόσησαν με COVID.

Στο ιατρείο POST – COVID θα επανεκτιμώνται οι αναρρώσαντες με τη συνεργασία πολλών ειδικοτήτων (παθολόγου, καρδιολόγου, πνευμονολόγου και ψυχολόγου) με σκοπό αφενός τη διάγνωση και την αντιμετώπιση ενδεχόμενων σωματικών και ψυχολογικών επιπτώσεων της λοίμωξης από τον νέο κορωνοϊό και αφετέρου την συμβολή στην μελέτη των πιθανών επιπλοκών της νόσου και της βέλτιστης αποκατάστασης.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top