Δήμος Βισαλτίας : ¨¨Χαμένοι στην μετάφραση “””

.jpg

Τη Δευτέρα 24/01, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βισαλτίας συζητήθηκε ο προϋπολογισμός για το έτος 2022. Η συζήτηση γύρω από το θέμα αυτό δείχνει τι πρέπει να περιμένει ο λαός της Βισαλτίας.

Δύο ήταν τα σημεία, γύρω από τα οποία επικεντρώθηκε η πλειοψηφία της αντιπολίτευσης, πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης:

  • Πόσο αναπτυξιακός είναι ο προϋπολογισμός
  • Πόσους ειδικούς συνεργάτες έχει ο δήμαρχος

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, και τα δύο σημεία είναι αυτά που θα βελτιώσουν σημαντικά τη ζωή των κατοίκων. Χιλιάδες ευρώ ετοιμάζονται να μπουν στις τσέπες των πολιτών.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, από την άλλη, εστίασε:

  • Στα ανταποδοτικά τέλη, που για άλλη μια χρονιά είναι πάνω από 1 εκατομμύριο. Στα χρήματα, δηλαδή, που θα πληρώσει άλλη μια χρονιά ο λαός.
  • Στη μειωμένη κρατική χρηματοδότηση
  • Στα ελλιπή μέτρα πυροπροστασίας και αντιπλημμυρικής θωράκισης
  • Στις ελλείψεις στο προσωπικό και στην υποβάθμιση των υποδομών

Αναδείξαμε το γεγονός ότι με μπαλώματα, ψίχουλα και λογικές διαχείρισης δε βελτιώνεται η ζωή των κατοίκων. Αν δεν πας κόντρα στην πολιτική που ξεζουμίζει τα λαϊκά νοικοκυριά, δεν διεκδικήσεις μεγαλύτερη κρατική χρηματοδότηση, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αναβάθμιση των υποδομών, ο λαός θα πληρώνει ακριβά για υπηρεσίες που δεν του παρέχονται. Θα πληρώνει για υγεία και υγεία δε θα έχει, θα πληρώνει για καθαριότητα και θα πνίγεται στα σκουπίδια, θα πληρώνει για δρόμους και δε θα μπορεί να πάει στα χωράφια του. 

Κανείς δεν στήριξε τους προβληματισμούς που βάλαμε. Κανείς δε θέλει να πάει κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ, του κεφαλαίου. Άρα, αν ξαναπλημμυρίσει η Νιγρίτα, η Ευκαρπία κοκ θα έχει βρέξει πολύ. Αν καεί κάποια περιοχή θα έχει πολύ ζέστη και ξηρασία και γενικά για ότι και να συμβεί θα φταίει ο κακός μας ο καιρός…

                                                                           Μάκης Λάγιος

                                             δημοτικός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση                            

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top