Απομακρύνονται οι κάλπες μετά το «ναυάγιο στο χιόνι»

6fdc00076170dd43f66f04dd9addd604_L.webp

Οι διαβεβαιώσεις πως η κυβέρνηση «έχει ολοκληρωμένο σχέδιο» μετά τις πυρκαγιές του καλοκαιριού για την Πολιτική Προστασία και η παραδοχή τώρα πως δεν έχει γίνει τίποτε!

Κάποτε, λέει, είχαν ρωτήσει το μεγάλο μας ποιητή Κώστα Βάρναλη ποια είναι η ωραιότερη γυναίκα. Και απάντησε ο μπαρμπα Κώστας: «Του …αλουνού!

Έτσι τώρα και η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αναδείξει σε δόγμα ποιος φταίει σε κάθε τι που συμβαίνει: «Κάποιος άλλος»!

Για το ναυάγιο στο χιόνι φταίει η «Αττική Οδός»-κυρίως αυτή, λόγω της μάχης που γίνεται για το ποιος θα κερδίσει την επόμενη σύμβαση παραχώρησης το 2024, με εταιρείες φιλικές προς το Μαξίμου να τη διεκδικούν- φταίει ο Πατούλης, κανείς όμως από την κυβέρνηση και φυσικά δεν έχει ευθύνη ο πρωθυπουργός. Επιστράτευση δημοσκοπήσεων τις ημέρες του χιονιά, έστω πια και αν αυτές δεν αναδημοσιεύτηκαν ούτε από τα φιλικά μέσα της κυβέρνησης, για αποπροσανατολισμό και προκειμένου να διορθωθεί το προφίλ του Μαξίμου, ξανά «συγγνώμη», όπως μετά τις πυρκαγιές, ξανά συζήτηση για θεσμικές παρεμβάσεις, όπως μετά την καταστροφή της Εύβοιας και της Ανατολικής Αττικής το καλοκαίρι. Μόνο που τον Σεπτέμβριο ο πρωθυπουργός μας διαβεβαίωνε πως η κυβέρνησή του διαθέτει σχέδιο προκειμένου να αντιμετωπίσει όλα τα έκτακτα περιστατικά, ενώ τώρα μας λέει πως χρειάζεται ένα τέτοιο σχέδιο για την Πολιτική Προστασία!

Ορισμένα πρώτα συμπεράσματα, πάντως, είναι ορατά και δια γυμνού οφθαλμού:

-Η κυβέρνηση με το «ναυάγιο στο χιόνι» υπέστη ένα νέο σοβαρό πλήγμα στο προφίλ της, πλήγμα που σε αντανακλάται ευθέως στο προφίλ του ιδίου του πρωθυπουργού.

-Το «επιτελικό κράτος» μετατρέπεται πλέον όλο και περισσότερο σε ανέκδοτο, ενώ το άλλοτε ισχυρό χαρτί μιας «αποτελεσματικής κυβέρνησης» και «ενός αποτελεσματικού πρωθυπουργού» αρχίζουν να αμφισβητούνται και από το σκληρό πυρήνα των ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος.

-Με το νέο πλήγμα που υπέστη η κυβέρνηση απομακρύνεται ακόμα περισσότερο το ενδεχόμενο ενός εκλογικού αιφνιδιασμού την άνοιξη.

-Ο πρωθυπουργός όντως δεν μπορεί να κάνει ανασχηματισμό, ενώ είναι ερώτημα αν μπορεί να απομακρύνει και υπουργούς από το κυβερνητικό σχήμα, που ομολογουμένως έχουν ευθύνη πχ για το «ναυάγιο στο χιόνι», όπως κατά κοινή παραδοχή ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης.

-Μαξίμου και φιλοκυβερνητικά μέσα θα κάνουν τα πάντα να αλλάξουν την ατζέντα και να «ξεχαστεί» το «ναυάγιο στο χιόνι». 

https://www.ieidiseis.gr

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top