Αντίφαση Ανδρουλάκη: Ψηφίζει να πέσει η κυβέρνηση, αλλά δεν θέλει εκλογές!

e2ae5f36bca725514bed993fb3bd3eed_L.webp

Ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έδωσε τεράστια ευκαιρία στη Νέα Δημοκρατία να του επιτεθεί και στον ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει «εξηγήσεις» – Οι αιχμές για κυβέρνηση «τύπου Παπαδήμου» και η απάντηση της Χαριλάου Τρικούπη

Μεγάλες συζητήσεις –και στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ- προκάλεσε η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη στη συνέντευξη που παραχώρησε στο OPEN και την Πόπη Τσαπανίδου, ότι θα υπερψηφίσει την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θέλει εκλογές!

Η Νέα Δημοκρατία, έσπευσε πρώτη να του υπενθυμίσει ότι και τα δυο μαζί δεν γίνονται! «Το πώς συμβιβάζονται αυτά τα δύο μόνο ο ίδιος το ξέρει. Τελικά η αυτόνομη πορεία αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολη όταν δεν μένει σύνθημα, αλλά πρέπει να αποδειχθεί στην πράξη», ήταν η ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος, που επιδιώκει να σπρώξει περισσότερο τον «αμφιταλαντευόμενο» νέο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ σε θέσεις περισσότερο αντι-ΣΥΡΙΖΑ θέσεις.

«Καλοδεχούμενη η υπερψήφιση της πρότασης μομφής από το ΚΙΝΑΛ. Περιμένουμε να εξηγήσει στους πολίτες ωστόσο, αφού καταψηφίζει την αποτυχημένη κυβέρνηση της Δεξιάς, γιατί δεν θέλει εκλογές. Και να καταψηφίζει την κυβέρνηση και να ζητάει την παραμονή του κ. Μητσοτάκη, δεν γίνεται», ανάρτησε στο Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος.

Η αντίδραση του Κινήματος Αλλαγής, στις αντιδράσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, όπως φάνηκε από την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου, υπήρξε μάλλον αμήχανη: «Οι αποψινές πανομοιότυπες ανακοινώσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνουν ότι η υπεύθυνη στάση της Παράταξής μας ενοχλεί και τους δύο. Ήταν αναμενόμενο. Γιατί εκλαμβάνουν την πολιτική ως άγονη αντιπαράθεση και ακραία πόλωση. Απορούν δήθεν πώς είναι δυνατόν να μη στηρίζουμε την Κυβέρνηση μετά την αποτυχημένη διαχείριση και αυτής της κρίσης, που οδήγησε χιλιάδες πολίτες σε απίστευτη ταλαιπωρία, αλλά και να μη ζητάμε εκλογές μέσα στην έξαρση της πανδημίας, ενώ θρηνούμε δεκάδες συνανθρώπους μας καθημερινά. Τις απορίες τους θα λύσει ο ελληνικός λαός, όταν έρθει η ώρα».

Όπως αναρωτήθηκαν, άλλωστε, στο διαδίκτυο επιφανείς αρθρογράφοι που στήριξαν Νίκο Ανδρουλάκη στην τελική ευθεία για τις κάλπες, αν υιοθετείς πρόταση μομφής για να πέσει η κυβέρνηση και δεν θέλεις εκλογές, ουσιαστικά ζητάς οικουμενική κυβέρνηση ή κυβέρνηση «τύπου Παπαδήμου», καθώς σε μια τέτοια περίπτωση ακολουθεί η διαδικασία των διερευνητικών εντολών από την Προεδρία της Δημοκρατίας. https://fab96937137cfad3c015d6292fa782e0.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Στελέχη της Κουμουνδούρου υπογράμμιζαν χαρακτηριστικά αργά το βράδυ χθες: «Δεν φανταζόμαστε να προτείνει το ΚΙΝΑΛ σενάριο Παπαδήμου. Αυτό θα είναι επανάληψη της εκτροπής που έγινε το 2011 και ανέτρεψε εκλεγμένο πρωθυπουργό, τότε τον κ. Παπανδρέου». Άλλα στελέχη τόνιζαν ότι τώρα ο Νίκος Ανδρουλάκης απορρίπτει με κατηγορηματικό τρόπο την προσφυγή στην κάλπη, όμως η Χαριλάου Τρικούπη έκανε εσωκομματικές εκλογές για δυο Κυριακές εν μέσω πιο ισχυρού κύματος της πανδημίας!

Ο νέος ηγέτης του ΚΙΝΑΛ είναι φανερό πως με το να ψηφίζει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης και, ταυτόχρονα, να αποκηρύσσει μετά βδελυγμίας τη διεξαγωγή εκλογών, δεν στέλνει απλώς αντικρουόμενα μηνύματα, δίνοντας αφορμή σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ να του ασκήσουν σφοδρή (και, κυρίως, πειστική) κριτική, αλλά κάνει λάθος. Κάτι που δεν είναι έγκλημα-εκτός και αν επιμένεις στο λάθος!

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top