Σέρρες : Ογκώδης η συγκέντρωση κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολίου ( φωτο )

-Μουσιώνης-Αντιεμβολιαστες-IMG_20220130_113228-701x394-1.jpg

Περισσότερα από 600 άτομα συμμετείχαν στο συλλαλητήριο από υγειονομικούς κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολίου για τον covid-19 ενώ συμμετείχαν και αντιεμβολιαστές

Συλλαλητήριο κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολίου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 30 Ιανουαρίου στην Πλατεία Ελευθερίας.

Στη συγκέντρωση, που θα ζήλευαν πολλά από τα πολιτικά κόμματα καθώς συμμετείχαν περισσότεροι από 600 πολίτες, πήραν μέρος υγειονομικοί από την Δράμα, την Καβάλα, την Αλεξανδρούπολη που τέθηκαν σε αναστολή. Μαζί τους ήταν και Σερραίοι συνάδελφοι τους αλλά και πολίτες αρνητές της πανδημίας και του εμβολιασμού.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Διευθυντής Καθηγητής  φαρμακολογίας της Ιατρικής του ΑΠΘ Δημήτριος Κούβελας  ενώ την εκδήλωση θα χαιρέτισε ο ιατρός και πρώην  βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ κ. Αρης Μουσιώνης, ο οποίος αναφέρθηκε κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, ως ιατρός, υποστηρίζοντας πως θα πρέπει να υπάρχει η συγκατάθεση του πολίτη και όχι η επιβολή δια του νόμου.

Ο Δημήτριος Κούβελας ευχαρίστησε τους υγειονομικούς που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας αλλά και τον κόσμο που συμπαραστάθηκε όπως είπε στο δίκαιο αγώνα εναντίον της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών.

«Η πίεση είναι αφόρητη και πιστεύω ότι με τις δραστήριες κινητοποιήσεις να παραμείνουμε πολίτες πριν καταλήξουμε υπήκοοι ενός καθεστώτος» δήλωσε ο Δημήτριος Κούβελας.

Οι θεσμοί είναι απαραίτητοι και πρέπει να λειτουργούν. Αυτό στις μέρες μας έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα και δυσκολεύει την ζωή μας σε υπερβολικό βαθμό. Δεν είναι μόνο η υγεία, να καθίσουμε κάπου θαμμένοι για να μην κολλήσουμε ένα μικρόβιο, πρέπει να εξασφαλίσουμε τις ζωές μας όπως θα θέλαμε να τις ζούμε. Αυτό είναι βασική έννοια του πολιτισμού, η ελευθερία και η δυνατότητα της επιλογής.

Ο κ.Κούβελας στην ομιλία του τάχθηκε σαφώς υπέρ των «παραδοσιακών» εμβολίων και εμβολιασμών για τα οποία είπε πως αύξησαν το προσδόκιμο ζωής των ανθρώπων από τα 40 στα 80χρόνια. Τάχθηκε όμως σαφώς κατά των εμβολίων και της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για τον covid-19 καθώς όπως υποστήριξε ακόμη και η ίδια η εταιρεία που το παρασκεύασε δεν σε εξασφαλίζει ότι δεν θα κολλήσεις την ασθένεια, ούτε ότι δεν θα την μεταδώσεις.

«Σε αυτό το σημείο έρχεται η κακώς εννοούμενη πολιτεία, αυτό που θα λέγαμε καθεστώς, προκειμένου να μας επιβάλλει την δική της «ορθή άποψη».

Πώς; Με ένα νόμο. Με μία υποχρεωτικότητα. Αυτή η υποχρεωτικότητα έπρεπε να βασίζεται σε μία επιστημονική και τεκμηριωμένη θέση. Αν είχαμε τα κλασσικά εμβόλια που όχι μόνο δεν κολλάς και δεν μεταδίδεις τη νόσο,  τότε θα είχε νόημα και θα μπορούσαμε να το συζητήσουμε

Στις μέρες μας έχει  επιβληθεί μία μανιχαϊστική αντίληψη, όπως λένε οι φιλόσοφοι του καλού και του κακού το οποίο δεν καθορίζεται από τις αρχέγονες ηθικές αξίες που έχει η ανθρωπότητα, άλλα  ξαφνικά μπήκε ως ηθικό εργαλείο ενός εμβολίου.Σήμερα βγαίνουν τα μέλη της επιτροπής και εισηγούνται στην πολιτεία τα μέτρα και είπαν ότι πραγματικά από την αρχή, δεν ήταν δυνατό να στηθεί τείχος ανοσίας. Επομένως δεν είχε καμία σημασία αν το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό είναι ή δεν είναι εμβολιασμένο προκειμένου να εξασφαλιστεί η υγεία του συνόλου. Αυτό ήταν το παράλογο, αυτό που χρησιμοποίησαν χωρίς λόγο.

Στη συνέχεια τιμώρησαν τους ανθρώπους που είχαν προσφέρει, χωρίς καμία κάλυψη στο πρώτο κύμα της επιδημίας, τους έδιωξαν από τις δουλειές, χάσαμε τον κόσμο έτσι όπως τον ξέραμε και βρισκόμαστε στο περιθώριο, προσπαθώντας να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε εμείς διαταραγμένοι και ότι ο αγνωστικισμός, η αμφισβήτηση της αλήθειας είναι η βάση της επιστήμης.»

Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε τιμωρημένοι, έξω από τη δουλειά μας και μάλιστα κινδυνεύει το ίδιο το σύστημα υγείας από την αποχή.

Διότι τους 7500 εκδιωχθέντες θα τους ακολουθήσουν άλλες 10 χιλιάδες οι οποίοι αρνούνται ή είναι σκεπτικοί να κάνουν την 3η δόση του εμβολίου. Η 3η δόση του εμβολίου δεν έχει τεκμηριωθεί, το κατά πόσο συμβάλλει, η εταιρεία, η ίδια η εταιρεία δεν έχει δώσει άδεια για 3η δόση, ακόμη και αν εγκριθούν τέτοια εποχή τα εμβόλια, διότι ίσως αποδείξουν ότι είναι εξαιρετικά, παρόλα αυτά οι άνθρωποι θα έχουν  υποβληθεί σε τρείς τέσσερις δόσεις, θα τους έχει επιβάλλει το σύστημα χωρίς καμία επιστημονική βάση, παρά μόνο με σταχυλογημένες μέλετες, οι οποίες έχουν μία βάση και οι οποίες απορρίπτονται από άλλες μελέτες, που δημοσιεύονται σε παγκόσμιους κύρους περιοδικά και εγνωσμένης αλήθειας.Εμείς αυτή την στιγμή προσπαθούμε να διαχειριστούμε, όχι μόνο από τις δουλειές που έχουμε εκδιωχθεί, αλλά την ίδια την λειτουργία του συστήματος υγείας και των ασφαλιστικών φορέων οι οποίοι πρέπει να σκεφθείτε ότι είναι η ραχοκοκαλιά της κοινωνίας».

Σ.Σ.1 Ο κ.Κούβελας δεν αναφέρθηκε στην ομιλία του στην υποχρεωτικότητα της μάσκας ως μέσο προστασίας από τον κορωνοϊό. Στην εκδήλωση πάντως έβλεπες άτομα που φορούσαν μάσκες, άτομα χωρίς καθόλου μάσκες, και άτομα που είχαν την μάσκα στο πιγούνι. Πάντως οι κ.κ. Κούβελας και Μουσιώνης, δεν φορούσαν μάσκα (που θεωρείται ως βασικό μέσο προστασίας από τον κορωνοϊό) πριν, μετά και καθ’όλη την διάρκεια της εκδήλωσης. Εντύπωση μας έκανε ότι ο κ. Μουσιώνης ασπαζόταν όσους χαιρετούσε (σ.σ. αυτό σε άλλες εποχές θεωρούνταν απόλυτα φυσιολογικό).

Σ.Σ.2.: Ως προς την ανθρωπογεωγραφία των συμμετεχόντων στην εκδήλωση, ήταν άτομα (άνδρες και γυναίκες) όλων των ηλικιών, με την συντριπτική πλειοψηφία να είναι στις ηλικίες 45+, από όλους τους πολιτικούς χώρους, με την πολλούς από αυτούς να συμμετείχαν παλιότερα σε εκδηλώσεις κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, ή άλλα που συμμετείχαν κατά της φοίτησης προσφύγων στα δημόσια σχολεία. Από τα συνθήματα που ακούστηκαν το χαρακτηριστικότερο ήταν το: « … Μητσοτάκη, έρχονται εκλογές και τότε θα μοιράζουμε εμείς αναστολές»

https://www.anexartitos.gr/

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top