Δήμος Βισαλτιας : 2η Γιορτή Παιδείας, Γραμμάτων & Τεχνών

271891223_1031365477721213_1217536605411532708_n-768x576-1.jpg

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η «2η Γιορτή Παιδείας, Γραμμάτων και Τεχνών», που διοργάνωσε ο Δήμος Βισαλτίας προς τιμήν των Αγίων Τριών Ιεραρχών, το Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022.

Κατά την διάρκεια αυτής τιμήθηκε ο συγγραφέας κ. Γεώργιος Μπαρτζούδης από την Αγία Παρασκευή, για την προσφορά του στην ιστορία και στον πολιτισμό του τόπου μας. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο θεολόγος, κ. Κωνσταντίνος Καρυώτης με θέμα «Οι τρείς Ιεράρχες», ενώ για την ζωή και το έργο του κυρίου Μπαρτζούδη μίλησε ο παιδικός του φίλος και συγχωριανός του κ. Δημήτριος Κακαρούδης.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης και με αφορμή το επετειακό έτος που διανύουμε για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, ο κύριος Μπαρτζούδης έκανε μια εμπεριστατωμένη αναφορά στην εγκατάσταση των προσφύγων στην ευρύτερη περιοχή της Βισαλτίας.Στον χαιρετισμό του ο πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Κελεμπέκης μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγου. Μεταξύ άλλων συνεχάρη την δημοτική αρχή για την πρωτοβουλία να τιμά εξέχοντες ανθρώπους κατά την ημέρα αυτή, της εορτής των Αγίων Τριών Ιεραρχών και συγκεκριμένα φέτος «…να τιμά έναν άνθρωπο που είναι μεγάλος αγωνιστής της ζωής αλλά και ένας σπουδαίος άνθρωπος των γραμμάτων…».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την βράβευση του κυρίου Μπαρτζούδη από τον Δήμαρχο, ό οποίος του προσέφερε μια τιμητική πλακέτα για την προσφορά του στην ιστορία και στον πολιτισμό. 

Ο Δήμαρχος Βισαλτίας κ. Αθανάσιος Μασλαρινός αναφερόμενος στην εκδήλωση τόνισε: «Δεν είναι τυχαίο που οι προπάτορες μας επέλεξαν τους Τρεις Ιεράρχες ως προστάτες των γραμμάτων και με αυτούς να κλείνει ο πρώτος μήνας του έτους, το οποίο, όπως κάθε νέος χρόνος φέρνει ελπίδα για το καλύτερο. Γι αυτό και η δημοτική αρχή κάθε χρόνο τέτοια μέρα καθιέρωσε την γιορτή προς τιμή τους κατά την οποία τιμάει συνδημότες μας που πρόσφεραν στα γράμματα και στις τέχνες. Φέτος επιλέξαμε να τιμήσουμε έναν άνθρωπο ο  οποίος έχει προσφέρει στην ιστορία και στον πολιτισμό του τόπου μας, τον κύριο Γεώργιο Μπαρτζούδη. Έναν άνθρωπο ασυμβίβαστο, ο οποίος παρά το προχωρημένο της ηλικίας του διψάει ακόμα για μάθηση, για γραφή. Του εύχομαι να είναι υγιείς και να προσφέρει ακόμα περισσότερα στο τόπο του». 

Ο κύριος Μπαρτζούδης μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ευχαριστώ τον Δήμαρχο και όλη τη δημοτική αρχή για την τιμή που μου κάνανε. Είναι πολύ καλό που ο Δήμος με την συγκεκριμένη εκδήλωση τιμά τους Τρεις Ιεράρχες και προσφέρει στη ανάδειξη του τόπου μας. Εύχομαι κάθε χρόνο και καλύτερα».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πρωτοπρεσβύτερος πατέρας Γεώργιος Κελεμπέκης, ο πατέρας Δημήτριος Μεργανιώτηςεκπρόσωπος του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, οι Αντιδήμαρχοί, Πρόνοιας, Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας και Δημοσίων Σχέσεων, Γιάννης Αδαμούδης, Υποδομών, Θοδωρής Βαδικόλιας, Διοικητικών και Οικονομικών Λειτουργιών, Νίκος Πασχαλίδης, Αγροτικής και Οικονομικής Ανάπτυξης, Λεωνίδας Ψαρράς, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Βάνα Πλιάκου, ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, Αποστόλης Ντόλκος, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών Στέλιος Ρίζος, η Πρόεδρος της Τ.Κ. Αμπέλων Ευσταθία Γκούρμη, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αχινού, Ανέστης Κεμανιτζόγλου, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Δημήτρης Παπαθανασίου,  τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και κάτοικοι του Δήμου Βισαλτίας.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top