Πως διαμορφώνεται η «προεκλογική γεωγραφία» της ΝΔ στις Σέρρες

maxi.jpg

Θέσεις μάχης έχουν πάρει οι τέσσερις παρατάξεις που διεκδικούν την κατάληψη της Προεδρίας της Ν.Δ. με τους
μνηστήρες Ε. Μείμαράκη, Α. Γεωργιάδη, Α. Τζιτζικώστα και Κ. Μητσοτάκη να προετοιμάζονται με γοργούς ρυθμούς αλληλοεκτοξεύοντας τα πρώτα βέλη. Την ήδη φορτισμένη ατμόσφαιρα όξυνε η παραίτηση του Κώστα Καραγκούνη ενός εκ των στενότερων συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά από την θέση του εκπροσώπου τύπου του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες η παραίτηση του συνδέεται με την προσπάθεια αποδυνάμωσης της εικόνας του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και στήριξης του Απόστολου Τζιτζικώστα γύρω από τον οποίο έχει συσπειρωθεί ένας μεγάλος αριθμός Σαμαρικών στελεχών.

Ψάχνουν λύση για την ημερομηνία των εκλογών

«Αγκάθι» μεταξύ των τεσσάρων πλευρών αποτελεί η ημερομηνία αλλά και το «κόστος» των εσοκομματικών εκλογών. Η τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής του κόμματος, παρουσία συνεργατών των τεσσάρων υποψηφίων, ολοκληρώθηκε χωρίς απόφαση. Πάντως, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ως η ημερομηνία των εκλογών είναι πιθανόν να κλείσει για τα μέσα Νοεμβρίου κατά τη νέα συνεδρίαση της ΚΕΦΕ την Πέμπτη. Μεγάλος πονοκέφαλός έχει αναδειχθεί και το θέμα του κόστους συμμετοχής στις εκλογές, καθώς οι τέσσερις παρατάξεις δεν συμφωνούν για το ύψος του ποσού που θα πρέπει να καταβάλει ο κάθε ψηφοφόρος. Όπως μας δήλωσε ο Προέδρος της ΝΟΔΕ Σερρώνκ. Θεόδωρος Καμπούρης δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση επί της διαδικασίας (δηλ την ημερομηνία αλλά και το ποσό που θα καταβάλει ο ψηφοφόρος), ωστόσο θα καταβληθούν προσπάθειες προκειμένου να τοποθετηθούν κάλπες στις έδρες όλων των Δήμων.

Χαμηλό προφιλ από τους Βουλευτές

Την ίδια ώρα χαμηλό προφίλ τηρεί στην πλειονότητά της η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος αλλά και οι Ευρωβουλευτές. Εξαίρεση από τον κανόνα δεν αποτελούν και οι Σερραίοι Κ. Καραμανλής και Φ. Αραμπατζή ωστόσο όπως διαρέεται από τα παρασκήνια το «Καραμανλικό μπλοκ» θα στηρίξει την υποψηφιότητα κ. Μεϊμαράκη.

Τ​ι​ γίνεται στις Σέρρες;

Όσον αφορά τις Σέρρες την υποψηφιότητα του κ. Μείμαράκη στηρίζει ο κ. Παύλος Αραμπατζής Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού ΕΑΣ Βισαλτίας ο οποίος και υπέγραψε στην λίστα των 50. Υπέρ την υποψηφιότητας του κ. Άδωνη Γεωργιάδη τάχθηκε ο κ. Καμπούρης. Από την άλλη ο Α. Τζιτζικώστα αν και κρατά ως «επτασφράγιστο μυστικό» την λίστα των 50 υπογραφών που στηρίζουν την υποψηφιότητά του υπέρ του τάσσονται όλα τα μέλη της περιφερειακής του παράταξης συμπεριλαμβανομένων και των ΣερραίωνΠαναγιώτη Σπυρόπουλου και Αθανασίου Μασλαρινού στο πλευρό του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας τάσσεται και ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ κ. Σπύρος Μάμαλης.

Του Καγιογλίδη Παναγιώτη
 
 

serresparatiritis.gr

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top