Στα «μαχαίρια» ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ: Το «παρών», οι «Ελβετοί» και οι «άχρωμοι βουλευτές»

skourletis-giannakopoulou-arthro.jpg

Η σπουδή, αλλά και η απρονοησία με την οποία αντέδρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, στο «παρών», που επέλεξε να ψηφίσει το ΚΙΝΑΛ στην πρόταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση επί του νομοσχεδίου για τον eΕΦΚΑ, προκάλεσε ιλαροτραγικά σκηνικά στη Βουλή.

Κι αυτό γιατί ο κ. Σκουρλέτης, ο οποίος έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει «Ελβετούς» και «άχρωμους» τους βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, καταλογίζοντάς τους στάση ουδετερότητας προφανώς, έδειξε να ξεχνά τι έκανε το κόμμα του μόλις πρόσφατα.

Μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο τέθηκε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση της διάταξης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών θέμα αντισυνταγματικότητας (από τον Ελληνική Λύση), με τον ΣΥΡΙΖΑ να υπεκφεύγει (δια του Ανδρέα Ξανθού) και να ψηφίζει «παρών», παρότι γενικά διαφωνούσε με τη ρύθμιση και την καταψήφισε επί της ουσίας.

Αλλά και μόλις χθες, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προτίμησε να δηλώσει ΠΑΡΩΝ στην ψηφοφορία της σύμβασης για τα Rafale, αποφεύγοντας να εκφράσει μία καθαρή θέση μέχρις τέλους για το ναι ή το όχι στην κυβερνητική απόφαση για την προμήθεια των μαχητικών αεροσκαφών.

Με τη λογική Σκουρλέτη όμως, αν κάθε «παρών» είναι «ελβετική» και «άχρωμη» διαφυγή, τότε αυτό ισχύει και για τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ, σχολίαζαν στελέχη του Κινήματος Αλλαγής. Οι πιο καχύποπτοι πάντως εκτιμούν ότι πίσω από την επιθετική ενέργεια του κ. Σκουρλέτη κατά του ΚΙΝΑΛ, είναι πιθανόν η προσπάθεια που κάνει η εσωκομματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ να σαμποτάρει τα ανοίγματα του Αλέξη Τσίπρας στον Νίκο Ανδρουλάκη για «προγραμματική συνεργασία» και «προοδευτική κυβέρνηση».

Δεν είναι τυχαίο, λένε οι ίδιοι παράγοντες, ότι το ξέσπασμα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, που έτυχε σκληρής απάντησης από τη Νάντια Γιαννακοπούλου, ήλθε δύο μέρες μετά τις σχετικές δηλώσεις του κ. Τσίπρα ο οποίος επιμένει στη σύγκλιση των «προοδευτικών δυνάμεων» – μία πολιτική επιλογή, που είναι κόκκινο πανί για την αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ και δυναμιτίζει την πορεία προς το συνέδριο του κόμματος τον Απρίλιο.

https://www.pronews.gr

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top