ΜεΡΑ25 : Όχι Φωτοβολταϊκά στο Μενοίκιο

serres-mera25-e-vima-1280x720-1.jpg

Το τεράστιο φωτοβολταϊκό πάρκο στο Μενοίκιο Όρος εκτάσεως 4.100 στρεμμάτων, ισχύος 311 μεγαβάτ που βρίσκεται στους δήμους Εμμ.Παπά και Σερρών έρχεται να συμπληρώσει το σχέδιο της κυβέρνησης για τον πλήρη αφανισμό των περιοχών NATURA του νομού Σερρών και να προκαλέσει ταυτόχρονα ανεπανόρθωτη ζημιά στην τοπική κτηνοτροφία εξαφανίζοντας εκατοντάδες θέσεις παραγωγικής εργασίας.

Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου «Εμμανουήλ Παπά», κατά πλειοψηφία συμπαρατάχθηκε με την άποψη του Δημάρχου Δημήτρη Νότα, και γνωμοδότησε με ένα σθεναρό «ΟΧΙ» στην πρόταση της εταιρείας, που αφορούσε στην έγκριση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Τα επιχειρήματα που ακούστηκαν ήταν:

–        Το τεράστιο μέγεθος των εκτάσεων που δεσμεύονται (4.100 στρέμματα)

–        Η τεράστια ισχύς (311 μεγαβάτ)

–        582.120 φωτοβολταϊκά panels

Αντίθετα ο Δήμαρχος Σερρών με την σκόπιμη κωλυσιεργία του σε θεσμικό επίπεδο, αφού δεν γνωμοδότησε έγκαιρα με αποτέλεσμα η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων να πάρει το πράσινο φως από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση (δηλαδή από την κυβέρνηση), ουσιαστικά βοήθησε την εταιρεία, παρά τις κραυγές περί του αντιθέτου.

Το ΜέΡΑ25 Σερρών στηρίζει το δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Εμμ.Παπά στον αγώνα που θα χρειαστεί μέχρι την τελική δικαίωση.

Και ο αγώνας αυτός φαίνεται ότι μόλις άρχισε.

Οι νέες αιτήσεις «επενδυτών» για αιολικά πάρκα στο δήμο Σερρών και στον Λαϊλιά, αποδεικνύουν ότι υπάρχει κυβερνητικό σχέδιο σε εξέλιξη, το οποίο θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα τόσο για το περιβάλλον, όσο και για την τοπική οικονομία.

Το ΜέΡΑ25 θα αναλάβει πρωτοβουλίες για να φέρει το τεράστιο αυτό ζήτημα στη βουλή και να θέσει όλα τα κόμματα προ των ευθυνών τους.

ΜέΡΑ25 Σερρών

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top