Νέο ξέσπασμα «γαλάζιων» βουλευτών για τις εισπρακτικές

d6773b44aaa4b38b74454e555d0dea9c_XL.webp

 Nα εμφανίζονται με αντιπολιτευτική διάθεση οι βουλευτές της αντιπολίτευσης στη Βουλή αποτελεί καθημερινότητα. Να εμφανίζονται, ωστόσο, οι βουλευτές της συμπολίτευσης με αντιπολιτευτική ορμή είναι γεγονός που σημειώνεται. Αν μάλιστα αυτή προστεθεί στην πολύ πρόσφατη συνεδρίαση στην οποία ο υπουργός Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας δέχτηκε τις ισχυρές βολές των «γαλάζιων» βουλευτών για τις υπέρογκες τιμές του ρεύματος, τότε σημειώνεται διπλά. Και θα δούμε αν (και πότε) θα τριτώσει…

«Τα λέω στην πεθερά για να τ’ ακούει η νύφη». Στον «δρόμο» αυτής της φράσης «περπάτησαν» οι βουλευτές της ΝΔ στην σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής που είχε στην ατζέντα της, ως θέμα, την συζήτηση της Έκθεσης Πεπραγμένων του 2020, της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και ακρόαση του Προέδρου της, Κωνσταντίνου Μασσέλου.

Η «μουρμούρα» των «γαλάζιων» βουλευτών, περιελάμβανε από την υποβάθμιση των ΕΛΤΑ, αναφέροντας προβλήματα υποστελέχωσης, αδυναμία παροχής υπηρεσιών και έφτασε μέχρι το ίντερνετ και τις πρακτικές που εφαρμόζουν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και οι εισπρακτικές εταιρείες.

«Έκρηξη» Βλάχου…

Μεταφέροντας μια προσωπική του ιστορία για τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και τις πρακτικές των εισπρακτικών ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Βλάχος, τόνισε ότι αυτές δεν μπορεί να λειτουργούν ασύδοτα και ανεξέλεγκτα και ότι επιτέλους η Αρχή πρέπει να επιτελέσει το έργο της και να παρέμβει.

«Πρέπει να αντιμετωπιστεί η συμπεριφορά των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας. Όταν πάει κάποιος να υπογράψει μια σύμβαση για ένα τηλέφωνο, γνωρίζετε καλά ότι συμπληρώνει κάποια στοιχεία στην πρώτη σελίδα, μεσολαβούν περίπου 10 σελίδες με πολύ ψιλά γράμματα και στην τελευταία σελίδα, υπογράφει. Αυτές οι σελίδες με τα ψιλά γράμματα, κύριε Πρόεδρε, δεν τις διαβάζουν ούτε οι δικηγόροι» είπε ο βουλευτής της ΝΔ, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΕΕΤΤ.

«Αποτέλεσμα, λοιπόν, αυτών των ψηλών γραμμάτων είναι να με πάρει προχθές εισπρακτική εταιρεία, να μου πει ότι έχω μία οφειλή. Δε με πήρε ποτέ, δεν με ενόχλησε ποτέ η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας και το έδωσε κατευθείαν στην εισπρακτική, η οποία, με το γνωστό ύφος που αντιμετωπίζουν τον κόσμο, κοινώς να τον φέρουν σε δύσκολη θέση, έτσι αντιμετώπισε και εμένα» εξήγησε ο Γιώργος Βλάχος.

Και συνέχισε ο βουλευτής της ΝΔ: «Όταν, βεβαίως, είδε ότι υπάρχει αντίλογος, όταν αναγκάστηκα να επικαλεστώ εγώ βουλευτική ατέλεια για τις συνδέσεις μου και κατάλαβε ότι δε μιλάει με έναν άνθρωπο που θα μπορούσε να τον στριμώξει στη γωνία, έως και να τον εκβιάσει ή να τον δυσκολέψει, άρχισε λίγο να τα μαζεύει. Η κουβέντα μας τελείωσε ό,τι “αφήστε με να το ξαναδώ καλύτερα και να επανέλθω”. Γιατί να το δει καλύτερα για μένα και να μην το δει για τον κάθε πολίτη; Γιατί αυτή η διαφοροποίηση, γιατί αυτή η συμπεριφορά;».

Ο Γιώργος Βλάχος μάλιστα τόνισε πως τους είπε ότι θα δημοσιοποιήσει την ιστορία αυτή για τους συμπολίτες του που δεν έχουν φωνή.

«Πρέπει, λοιπόν, η Ανεξάρτητη Αρχή, για να επιτελέσει το έργο της, κύριε Πρόεδρε και σε αυτόν τον τομέα και σε άλλα πολλά που ακούστηκαν, εγώ θα πω, να παρέμβει να μπει μια τάξη. Δε μπορούν να λειτουργούν ασύδοτα, δε μπορούν να λειτουργούν ανεξέλεγκτα. Να καταλάβουν, επιτέλους, ό,τι κάποιος τους παρακολουθεί. Στην προκειμένη περίπτωση, την ευθύνη αυτή την έχει η δική σας Ανεξάρτητη Αρχή» κατέληξε ο Γιώργος Βλάχος.

Κλείνοντας μάλιστα την τοποθέτηση του ο βουλευτής της ΝΔ πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Άλλαξα, στο μεταξύ, εταιρεία. Δε μπορούσα να συνεννοηθώ μαζί τους, οπότε, αναγκαστικά άλλαξα εταιρεία. Όταν ειδοποιείς ό,τι αλλάζεις εταιρεία, συνήθως σε παίρνουν τηλέφωνο αμέσως και σου λένε “γιατί φεύγεις, να τα βρούμε, να σου κάνω μια προσφορά”. Εμένα δε με πήρε κανείς. Με θεώρησαν ξεγραμμένο, γιατί δεν είχαν κάτι να μου πουν. Δεν είχαν κάτι να μου αντιπροτείνουν και βρήκαν καταφύγιο σε εισπρακτική εταιρεία, νομίζοντας ό,τι έτσι θα πάρουν τα χρήματα. Γι’ αυτούς εγώ είμαι ένας κωδικός, αλλά για κακή τους τύχη δεν είμαι μόνο ένας κωρικός, έχω φωνή και θεωρώ ό,τι αυτά που λέω θα ήθελαν να τα πουν και χιλιάδες άλλοι συμπολίτες μας που δε μπορούν».

… Με στήριξη Καστανίδη

Απόλυτη στήριξη στα όσα περιέγραψε ο «γαλάζιος» βουλευτής έδωσε ο Χάρης Καστανίδης. «Έχει απόλυτα δίκαιο ο κύριος συνάδελφος. Απλώς, να γνωρίζετε, γιατί είναι και δική μας αρμοδιότητα και ένα ευρύτερο θέμα, κανονικώς εξυπηρετούμενα δάνεια του κόσμου, κανονικώς, έχουν μεταβιβαστεί από τράπεζες σε funds» είπε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής.

«Κι εμείς εδώ τώρα καθόμαστε και συζητάμε περί θεσμών και διαφάνειας, χωρίς να έχουμε την παραμικρή αρμοδιότητα, κατά νόμον έχουμε, χωρίς να έχουμε την πραγματική πρόθεση να επέμβουμε. Τα λέω αυτά με αφορμή αυτά που είπε ο συνάδελφός μου, κ. Βλάχος. Εξυπηρετούμενα δάνεια μέχρι κεραίας, ανά μήνα, έχουν περάσει από τράπεζες ιδιωτικές σε funds και δεν υπάρχει καμία δική μας σκέψη να επέμβουμε οπουδήποτε» πρόσθεσε ο Χάρης Καστανίδης.

«Γαλάζιες» βολές

Σε αυτό το πλαίσιο σειρά βουλευτών της ΝΔ, οι Γ.Λαμπρόπουλος, Ανδρ. Κουτσούμπας, Γ. Ανδριανός, επεσήμαναν την υποστελέχωση των ΕΛΤΑ στην περιφέρεια και το κλείσιμο γραφείων, με αποτέλεσμα, όπως είπαν, την αδυναμία παροχής ακόμη και βασικών υπηρεσιών.
«Ίντερνετ. Πολλά χωριά δεν έχουν. Πώς θα κρατήσουμε αυτά τα λίγα παιδιά, όταν δεν έχουν και ίντερνετ; Και όχι μόνο αυτό, συμβαίνουν και πολλά παράδοξα και τραγελαφικά. Να σας πω εγώ, στο χωριό μου για παράδειγμα, η γραμμή, πώς να το πούμε, του ίντερνετ, περνάει στην άκρη του χωριού, εξυπηρετούνται και έχουν καλό ίντερνετ 5 μόνο σπίτια και τα υπόλοιπα παίρνουν ίντερνετ από άλλο χωριό, που είναι 6 χιλιόμετρα μακριά. Αυτό δεν είναι καθόλου καλό. Και τι αναγκάζονται οι υπόλοιποι; Να πληρώνουν 40 ευρώ το μήνα επιπλέον στο κάθε τηλέφωνό τους για να τους τοποθετηθεί κάποια συσκευή, δεν ξέρω, για να έχουν ίντερνετ», περιέγραψε την κατάσταση ο «γαλάζιος» Γ. Λαμπρόπουλος.

Στα ΕΛΤΑ και τον τρόπο που λειτουργούν αναφέρθηκε ο βουλευτής της ΝΔ, Ανδρ. Κουτσούμπας. «Θα ήθελα να σας γνωρίσω, αν δεν το ξέρετε, ότι, αυτή τη στιγμή, στην επαρχία, γραφεία ΕΛΤΑ λειτουργούν με έναν υπάλληλο ο οποίος πρέπει να κάνει και τον υπάλληλο γραφείου και να μοιράζει και τα γράμματα έξω. Η εταιρεία έχει ατονήσει αυτή τη στιγμή ως προς την κάλυψη των θέσεων ή του απαιτούμενου αναγκαίου προσωπικού για την κάλυψη αυτών των θέσεων. Θεωρώ ότι πρέπει να κάνετε άμεση παρέμβαση» είπε.

Ενώ από την πλευρά του ο Γ. Ανδριανός πρόσθεσε πως «πράγματι, υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στην επαρχία με τα γραφεία των ΕΛΤΑ. Κλείνουν ή δεν ξέρω ποιος σχεδιασμός υπάρχει, αλλά πρέπει να ληφθεί υπόψη, πώς εξυπηρετείται αυτός ο κόσμος. Υπάρχουν τεράστια προβλήματα. Κλείνουν γραφεία χωρίς να μπορεί να εξυπηρετηθεί ο κόσμος» και πρόσθεσε ο βουλευτής της ΝΔ: «Πρέπει άμεσα η Αρχή, ο Πρόεδρος και οι Αντιπρόεδροι να το εξετάσουν και να το δούνε, γιατί νομίζω ότι, εδώ, είμαστε για να υπηρετούμε τους πολίτες. Αυτή τη στιγμή η λειτουργία των ΕΛΤΑ είναι προβληματική».

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top