Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Σερρών : Καταγγελία της Ρώσικης εισβολής στην Ουκρανία

.jpg

Το Δ.Σ. του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Περιφερειακής Ενότητας Σερρών καταγγέλλει την απαράδεκτη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, για το ποιος θα έχει τον πρώτο λόγο, στον έλεγχο και την εκμετάλλευση των πλουτοπαρα- γωγικών πηγών και τους δρόμους μεταφοράς των πηγών ενέργειας (αγωγούς αερίου-πετρελαίου), ποιος θα εξυπηρετήσει καλύτερα τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων τους.

            Και αυτός ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος, δεν έχει καμιά σχέση με τις ανάγκες και τα συμφέροντα των λαών. Δεν διεξάγεται για την ευημερία και την ασφάλειά τους. Τις συνέπειές του, τις πληρώνουν πρώτα και κύρια, τα εκατοντάδες αθώα θύματα, οι χιλιάδες πρόσφυγες που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, την πατρίδα, τις περιουσίες τους καθώς και τα εκατομμύρια απλών ανθρώπων (συνταξιούχοι εργατική τάξη, αγρότες κ. ά.) που καθημερινά βλέπουν το εισόδημά τους να μη φτάνει να καλύψει ούτε τα αναγκαία για μια αξιοπρεπή διαβίωση.

            Οι ευθύνες των Ελληνικών κυβερνήσεων διαχρονικά, είναι μεγάλες γιατί εμπλέκουν τον λαό μας σε τεράστιους κινδύνους, για να υπερασπισθούν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια του ΝΑΤΟ των ΗΠΑ και της Ε.Ε. σε όλα τα σημεία του κόσμου. Σήμερα που Ρώσοι ιμπεριαλιστές εισβάλουν στην Ουκρανία, τα Εν. Αραβικά Εμιράτα, με όπλα που πήραν από την Ελληνική Κυβέρνηση, μαζί με τις ΗΠΑ βομβαρδίζουν ανηλεώς την Υεμένη. (Κανείς δεν ασχολείται με αυτόν τον πόλεμο!!!!) ΗΠΑ και ΝΑΤΟ έχουν κάνει τη χώρα μας ορμητήριο των ιμπεριαλιστικών τους σχεδιασμών, με τις διάσπαρτες βάσεις τους σε όλη την Ελλάδα και την έχουν καταστήσει μαγνήτη πιθανών αντιποίνων.   

            Ο κίνδυνος γενίκευσης του πολέμου, δυστυχώς είναι υπαρκτός και μπορεί να εμπλέξει και άλλες χώρες. Μπορεί να οδηγήσει σε μια πολεμική σύγκρουση απρόβλεπτων διαστάσεων, γιατί συνδέεται με τη γενικότερη αντιπαράθεση ΗΠΑ – Ε.Ε. – Κίνας – Ρωσίας με θύματα τους λαούς όλου του κόσμου. Γιατί όπως λέει και ο ποιητής : «Και στον πόλεμο ¨όλα για όλα¨ κουβαλούσα πολυβόλα να σκοτώνονται οι λαοί για τ’ αφέντη το φαί»  Γι΄ αυτό ενώνουμε τις φωνές μας και απαιτούμε :

  • ΟΧΙ στους ιμπεριαλιστικούς και σε κανένα πόλεμο, καμιά εμπλοκή της χώρας μας.
  • Να κλείσουν ΟΛΕΣ οι Αμερικανονατοϊκές βάσεις στην Ελλάδα.
  • Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα μας, να γυρίσουν όλες οι στρατιωτικές αποστολές που βρίσκονται στο εξωτερικό.
  • Να δυναμώσουμε την πάλη μας για την αποδέσμευση και την κατάργηση των ιμπεριαλιστικών οργανισμών ΝΑΤΟ – Ε.Ε. κ.λ.π. για να γίνει ο κάθε λαός νοικοκύρης στον τόπο του και στον πλούτο που παράγει. Μόνο οι λαοί μπορούν να σταματήσουν τους πολέμους!!!  

¨Αν ξυπνήσεις, μονομιάς θάρθει ανάποδα ο ντουνιάς¨

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top