Σέρρες : Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους υπερασπιστές του υψώματος 731

.jpg

Εκδηλώσεις στα πλαίσια της δημόσιας εορτής τοπικής σημασίας για το Νομό Σερρών προς τιμή των ηρώων που με αυτοθυσία υπερασπίστηκαν το ΥΨΩΜΑ 731 στην Κλεισούρα το 1941, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 6 Μαρτίου 2022. στον Ανδριάντα του Αρχιστράτηγου Εμμανουήλ Παπά στην Πλατεία Ελευθερίας.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
10.00 π.μ.
Επιμνημόσυνη δέηση προς τιμήν των ηρώων που με αυτοθυσία υπερασπίστηκαν το’Υψωμα 731 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου (Παναγίτσα). Θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. κ. ΘΕΟΛΟΓΟΣ.
Εκφώνηση του χρονικού των γεγονότων προς τιμήν των ηρώων που με αυτοθυσία υπερασπίστηκαν τοΎψωμα 731 από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών κ. Βασίλη Κατιρτζόγλου.
11:00 π.μ. Μετάβαση στον Ανδριάντα του Αρχιστράτηγου Εμμανουήλ Παπά στην Πλατεία Ελευθερίας.
• Έναρξη Τελετής
• Επιμνημόσυνη δέηση
Κατάθεση στεφανιών από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, τον ΑντιπεριφερειάρχηΣερρών, τον Συνταγματάρχη · Διοικητή ίο” Συντάγματος Πεζικού,τον Δήμαρχο Σερρών, τον Αστυνομικό Διευθυντή Σερρών, τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών, τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Σερρών, τον Πρόεδρο της Ένωσης Λποοτράτων Αξιωματικών Ν. Σερρών, τον Πρόεδρο της Λέσχης Καταδρομέων Σερρών, τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, τους εκπροσώπους όλων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων που εδρεύουν στο νομό, τον εκπρόσωπο των Μακεδονομάχων.
• Σιγή ενός λεπτού.
• Εθνικός Ύμνος.
• Τέλος τελετής.
Τελετάρχες κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων ορίζουμε τους κ.κ. Γουγοΰσκα Ελισάβετ και Αντώνιος Βλάχος υπαλλήλους του Δ. Σερρών.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top