Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η αντικατάσταση του παρκέ στο κλειστο της κοιλάδας

-παρκέ-νέο-βαση_2022-03-10_10-00-11-701x394-1.jpg

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η εγκατάσταση του νέου παρκέ στο Δημοτικό  Κλειστό Γυμναστήριο των Σερρών (ΔΑΚ) στην Κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων.

Το  ΔΑΚ έκλεισε για ένα μήνα (28/2 έως 24/3) για να τοποθετηθεί το νέο παρκέ. Ήδη ο εργολάβος στις 10 ημέρες που πέρασαν έχει ξηλώσει το παλιό δάπεδο και έχει τοποθετήσει την βάση του νέου. Με τον ρυθμό που εκτελούνται οι εργασίες εκφράζεται η αισιοδοξία ότι θα είναι έτοιμο πριν την καταληκτική ημερομηνία (24/3)

Ιστορικό του έργου

Το παλιό δάπεδο είχε κλείσει  31 χρόνια ζωής (τοποθετήθηκε το 1991) και θεωρούνταν από τα πιο παλιά στην χώρα.

Το νέο παρκέ στοίχισε 115.000€+24%ΦΠΑ (περιλαμβάνονται και δύο νέες μπασκέτες μετακινούμενες) με χρήματα που εξασφαλίστηκαν το 2019 από την προηγούμενη Δημοτική αρχή του Π.Αγγελίδη μέσα από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ και πέρασε από «σαράντα κύματα» για να υλοποιηθεί από την νέα Δημοτική Αρχή του Αλέξανδρου Χρυσάφη.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε τελικά το περασμένο καλοκαίρι και ο ανάδοχος υπέγραψε τη σύμβαση του έργου στα τέλη Γενάρη.  

Παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν από μέρους του ΟΠΑΚΠΑ αλλά και της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου δεν κατορθώθηκε να πεισθεί ο εργολάβος για να ξεκινήσει τις εργασίες αντικατάστασης του παρκέ στο κλειστό γυμναστήριο της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων με την λήξη των πρωταθλημάτων όλων των αθλητικών συλλόγων δηλαδή αρχές Ιουνίου.

Επιτακτική η ανακατασκευή της κερκίδας

Τώρα το νέο παρκέ δείχνει πως θα είναι έτοιμο στην ώρα του. Μετά το λιφτιγκ που έγινε στο «γερασμένο» Κλειστό Γυμναστήριο που μετρά περισσότερα από 40 χρόνια ζωής (Πινακας, φωτισμός, θέρμανση/ψύξη, δάπεδο, αποδυτήρια, τουαλέτες, εξωτερική όψη) απομένει να γίνει και μια ανακατασκευή στην κερκίδα των φιλάθλων, ώστε να είναι ολοκληρωμένη η αναγέννησή του, μια και για νέο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο δεν υπάρχει κάποιος σχεδιασμός.

Να σημειωθεί πως ο μηχανισμός επέκτασης της παλιάς κερκίδας (πρόσθετε ακόμη δυο σειρές καθισμάτων, αυξάνοντας την χωρητικότητα από 300 σε 400 θεατές) έχει καταστραφεί και δεν μπορεί να επιδιορθωθεί.

https://www.anexartitos.gr/
https://www.anexartitos.gr/

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top