Σέρρες : Απόρους φυλακισμένους ενισχύει η ενορία του Ι.Ν της Παναγίτσας

fylakesnigritaspanagitsa.jpg

 «Eν φυλακή ημην και ήλθετε προς με». Αυτή την εντολή του Χριστού που ακούσαμε στο Ευαγγέλιο της Κυριακής της Κρίσεως έκαναν πράξη για ακόμη μία φορά οι ενορίτες της Κοιμήσεως Θεοτόκου Σερρών συνδρά-
μοντας τους «ελαχίστους αδελφούς» που βρίσκονται κρατούμενοι στο Κατάστημα Κράτησης της Νιγρίτας.
Λόγω της πανδημίας covid 19 οι εξορμήσεις  προσφοράς και αγάπης προς τους φυλακισμένους που πραγματοποιούσαν για πολλά χρόνια οι ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης μαζί με τους ενορίτες τους, προς τις γειτονικές φυλακές (Νιγρίτας, Κασσάνδρας, Κομοτηνής), δεν κατέστη δυνατόν να γίνουν και φέτος, όμως αυτό δεν στάθηκε ικανό να σταματήσει την προσφορά της εκκλησίας προς τους άπορους φυλακισμένους.
Συγκεκριμένα, η ενορία της Κοιμήσεως Θεοτόκου Σερρών (Παναγίτσας),  συγκέντρωσε με την βοήθεια των ενοριτών της 50 μεγάλα δέματα με είδη πρώτης ανάγκης και ρουχισμού καθώς και ένα σεβαστό ποσό, τα οποία, μία αντιπροσωπεία της,  τα παρέδωσε στον Διευθυντή των Φυλακών  Νιγρίτας, την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022.
Όπως είπε ο πρωτοπρεσβύτερος  Κωνσταντίνος  Μαλάκος, ο οποίος μετέβη ως επικεφαλής της αντιπροσωπείας, η θεάρεστη αυτή δράση της ενορίας «γίνεται από το 1990 χωρίς διακοπή, για την αποφυλάκιση και ενίσχυση των απόρων κρατουμένων. Παρ’ όλη την άσχημη κατάσταση με την πανδημία, οι ενορίτες ανταποκριθήκαν αμέσως στο κάλεσμα της ενορίας, το οποίο στην πραγματικότητα είναι το κάλεσμα του Χριστού, ο οποίος μας είπε την Κυριακή των Απόκρεω στο Ευαγγέλιο «εν φυλακή ημην και ήλθετε προς με». Το κάλεσμα του Χριστού έκαναν πράξη ακόμη μία φορά οι ενορίτες μας. Για την ενορία μας η προσφορά αυτή έχει γίνει πλέον θεσμός και με την βοήθεια του Θεού και την ευλογία του Σεβ. κ. Θεολόγου θα συνεχίσουμε παρά τις όποιες δυσκολίες, που αντιμετωπίζουμε».
 ΣΤΕΛΛΑ ΧΑΤΖΗ-ΛΕΚΚΟΥ

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top