Δήμος Σερρών : Βραβείο Best City Awards για τον Ψηφιακό Πολιτιστικό Χάρτη

951993fceae16d60cd2e2afeed32f0da_L.jpg

Ο Δήμος Σερρών βραβεύτηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον πανελλήνιο διαγωνισμό Best City Awards 2022 για τις καινοτόμες δράσεις του.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Σερρών απέσπασε χάλκινο βραβείο στην ενότητα Δράσεις Τοπικής Πολιτιστικής Προβολής για τον Ψηφιακό Πολιτιστικό Χάρτη που δημιούργησε η Κ.Ε.ΔΗ.Σ. με στόχο τη διαφύλαξη και την ανάδειξη της άυλης τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το βραβείο παρέλαβε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης μαζί με την Πρόεδρο της Κ.Ε.ΔΗ.Σ Χρυσάνθη Παλάζη – Τσοχατζίδη κατά την τελετή απονομής των Best City Awards που πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022 στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννης στην Αθήνα.

«Η βράβευσή μας για τη δημιουργία μίας πρωτότυπης ψηφιακής πλατφόρμας για την πολιτιστική κληρονομιά των Σερρών αποτελεί μία ακόμη αναγνώριση του πολύπλευρου και ποιοτικού έργου που γίνεται από τη Δημοτική μας Αρχή.

Είμαι πολύ υπερήφανος για αυτή τη διάκριση καθώς για πρώτη φορά πετύχαμε να συγκεντρώσουμε και να καταγράψουμε ψηφιακά το σύνολο της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας αναδεικνύοντας το πλούσιο μωσαϊκό των κατοίκων και τα πολύ αξιόλογα πολιτιστικά γεγονότα του Δήμου μας» τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, ο οποίος ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Κ.Ε.ΔΗ.Σ Χρυσάνθη Παλάζη – Τσοχατζίδη και όσους εργάστηκαν για να υλοποιηθεί το έργο.

Σημειώνεται ότι ο Ψηφιακός Πολιτιστικός Χάρτης www.politismos.kedis.gr  αναπτύχθηκε με την οικονομική υποστήριξη και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού στο πλαίσιο της ειδικής πρόσκλησης Ψηφιακός Πολιτισμός.

Από την πλευρά της η κυρία Χρυσάνθη Παλάζη – Τσοχατζίδη υπογράμμισε:

«Το βραβείο Best City Awards αποτελεί το επιστέγασμα μίας διετούς προσπάθειας στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, για να αποκτήσουν ψηφιακή στέγη όλοι οι πολιτιστικοί σύλλογοι του Δήμου Σερρών.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top