Δημοκρατικός Σύλλογος γυναικών Σερρών : Εκδήλωση για την ημέρα της γυναίκας

5Υ.png

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ημέρα της Γυναίκας, ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ν. Σερρών πραγματοποίησε στις 11 Μαρτίου 2022 στην αίθουσα της ΚΕΔΗΣ προβολή της ταινίας του Ken Loach «Δυστυχώς απουσιάζατε». Μια ταινία με ήρωες ανθρώπους της εργατικής τάξης που προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανή  την οικογένεια τους δουλεύοντας με «συμβόλαια μηδενικών ωρών», θέτοντας το ζήτημα των «ευέλικτων» μορφών εργασίας  και την τεράστια παγίδα της «αυτοαπασχόλησης».  

Την εκδήλωση χαιρέτησε η Πρόεδρος του Συλλόγου, Κατερίνα Ποιμενίδου, καταδικάζοντας τον πόλεμο στην Ουκρανία και εκφράζοντας την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση σε κάθε γυναίκα που υποφέρει από τον Πόλεμο. Τόνισε πως «οι γυναίκες του καθημερινού μόχθου δεν έχουν κανένα συμφέρον από του πολέμους που σχεδιάζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι και υλοποιούν οι κυβερνήσεις που τους εξυπηρετούν και οι ιμπεριαλιστικοί μηχανισμοί, όπως το  ΝΑΤΟ και η ΕΕ.». Εξέφρασε, επίσης, τη συμπαράσταση σε κάθε οικογένεια που βιώνει την απάνθρωπη απώλεια  δικού της ανθρώπου. «Η δολοφονία, η σεξουαλική κακοποίηση, ο βιασμός, πηγή του έχουν το «δίκαιο» που επιβάλει η εκμεταλλευτική κοινωνία, τις αξίες που εκπορεύονται από την ίδια της τη φύση: εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, ανελέητος ανταγωνισμός, ο ατομισμός, ο εγωιστικός τρόπος ζωής. Σ αυτό το έδαφος γεννιούνται η αλαζονεία, η υποτίμηση του φίλου ή της φίλης, του συναδέλφου, του συντρόφου, η απαξίωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, η υποτίμηση της ίδιας της ζωής.» Προέτρεψε σε συλλογικό αγώνα για τη διεκδίκηση της κάλυψης των αναγκών μας στην εργασία, στην υγεία, στην εκπαίδευση.

Τις προηγούμενες ημέρες μέλη του Συλλόγου πραγματοποίησαν εξορμήσεις ενημέρωσης για την 8η Μάρτη σε χώρους δουλειάς, στο ΔΗΠΑΕ και αφισοκόλληση σε διάφορα σημεία της πόλης με κεντρικό σύνθημα «Εκμετάλλευση, εκβιασμοί και βία, ασπίδα προστασίας η πάλη για χειραφέτηση και γυναικεία ισοτιμία».

Σέρρες, 12 Μαρτίου 2022

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top