Δήμος Βισαλτιας : Συνάντηση του Δημάρχου με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

-μασλαρινος-1024x576-1.jpg

Συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη είχε ο Δήμαρχος Βισαλτίας κ. Αθανάσιος Μασλαρινός κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της Υπουργού στην περιοχή της Αμφίπολης την Κυριακή 13 Μαρτίου 2022.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Δήμαρχος τόνισε μεταξύ άλλων την πολύ καλή συνεργασία που έχει με την Εφορία Αρχαιοτήτων Σερρών και την Προϊσταμένη κυρία Δημητρία Μαλαμίδου, η οποία επίσης ήταν παρούσα στην συνάντηση.

Ο κύριος Μασλαρινός και η κυρία Μαλαμίδου ενημέρωσαν την Υπουργό για την πορεία και τα ευρήματα της ανασκαφής στη Νιγρίτα και όσα προγραμματίζονται στον αρχαιολογικό χώρο της Τερπνής.

Συζήτησαν επίσης το θέμα της αξιοποίησης του Πύργου της Μάρως και της γύρω περιοχής για το οποίο η κυρία Μενδώνη υποσχέθηκε ότι θα το υποβάλει για χρηματοδότηση στο νέο ΕΣΠΑ αφού, όπως φαίνεται, ο φάκελος του έργου είναι ώριμος. Ένα ακόμη σημαντικό ζήτημα το οποίο διερευνήθηκε κατά την διάρκεια της συνάντησης ήταν η πιθανότητα δημιουργίας αρχαιολογικού μουσείου στο Δήμο Βισαλτίας.

Για τα παραπάνω η Υπουργός ζήτησε από τον Δήμαρχο και την κυρία Μαλαμίδου να ετοιμάσουν έναν πλήρη φάκελο και να τον στείλουν στο Υπουργείο Πολιτισμού, ώστε τα θέματα να εξεταστούν και να προωθηθούν.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top