Σ.Κ.Α.ΣΕ : Όχι στον πόλεμο, καμία συμμετοχή, ειρήνη και φιλία ζητάνε οι λαοί

.jpg

Καταδικάζουμε απερίφραστα τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξή μας στον λαό της, που χρόνια τώρα δοκιμάζεται από τις συνέπειες του ξέφρενου ανταγωνισμού ανάμεσα στη Ρωσία και σε ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ για τον έλεγχο των δρόμων μεταφοράς ενέργειας, των υποδομών, των αγορών και το μοίρασμα των ζωνών επιρροής στην περιοχή.

Ζητούμε να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας στην πολεμική αναμέτρηση. Να πάψει το Ελληνικό έδαφος να χρησιμοποιείται για την προώθηση του ΝΑΤΟ στην Αν. Ευρώπη, να σταματήσει η αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία και στην Αν. Ευρώπη, να μην υλοποιηθούν σχέδια για ανάπτυξη Ελληνικών στρατευμάτων στην Αν. Ευρώπη. Δε θέλουμε η χώρα μας να μετέχει στον ανταγωνισμό ΗΠΑ/ΝΑΤΟ/ΕΕ-Ρωσίας που αιματοκυλεί τον Ουκρανικό λαό.

Αντίστοιχα δε δεχόμαστε να πληρώσουμε τις συνέπειες ενός ανταγωνισμού που αφορά τα συμφέροντα των λίγων, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, των οικονομικά κυρίαρχων. Υποφέρουμε ήδη από την ακρίβεια, τις ανατιμήσεις στο ρεύμα, την απουσία ουσιαστικών μέτρων στήριξης για να μπορούμε και εμείς οι ΑμεΑ να έχουμε μία αξιοπρεπή, παραγωγική και ανεξάρτητη ζωή. Τώρα καλούμαστε να σηκώσουμε και το βάρος των εκατέρωθεν κυρώσεων, να ζούμε με το φόβο της κλιμάκωσης του πολέμου.

Οι λαοί είναι οι μόνοι που δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Αντίθετα, έχουν όλα εκείνα που τους ενώνουν: Την ανάγκη για ειρήνη, ευημερία, δημιουργική ζωή

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top