Δήμος Σιντικης : Με επιτυχία η ημερίδα που διοργάνωσε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

6-1024x461-1.jpg

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Σιντικής σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με Θέμα την «Ενεργειακή Διαχείριση – Smart Cities – Μαγνητική Επαγωγή – Κυβερνοασφάλεια» στην αίθουσα ΄΄Αστέρια΄΄ του ΔΗΠΕΘΕ στις Σέρρες. 

Το παρών έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Θανάσης Μαλλιάρας , Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι της Σιντικής, ενώ χαιρετισμό απεύθυνε ο Δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης.

Η εκδήλωση διήρκησε σχεδόν δυόμιση ώρες, με το ενδιαφέρον από το κοινό να παραμένει αμείωτο καθ’ όλη την διάρκεια της ενημερωτικής ημερίδας.

Πρώτος εισηγητής ήταν ο καθηγητής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε Σπύρος Λιβιεράτος που ανέλυσε εκτενώς τα οφέλη της ενεργειακής αναβάθμισης των Δημοτικών κτιρίων και τόνισε την αναγκαιότητα της εγκατάστασης συστήματος ενεργειακής διαχείρισης σε αυτά.

Στην συνέχεια τοποθετήθηκε ο ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ Κωνσταντίνος Καραγιαννόπουλος που έκανε μια λεπτομερή σύγκριση για τους λαμπτήρες LED με τα φωτιστικά σώματα Μαγνητικής Επαγωγής και το μέλλον στον τομέα του ηλεκτροφωτισμού.

Κλείνοντας, ο Σπύρος Λιβιεράτος στο τρίτο και τελευταίο θέμα της ημερίδας, τόνισε την απαραίτητη πρόληψη για την προστασία των δεδομένων ΟΤΑ και των ψηφιακών απειλών, με τους τρόπους που είναι αυτή εφικτή να συμβεί.

Ενθουσιώδης ήταν η αποφώνηση του καθηγητή και πρώην Αντιπρύτανη ΕΜΠ Παναγιώτη Κωττή, καθώς η διαδικασία κύλησε με απόλυτη ομαλότητα και οι παρευρισκόμενοι έδειξαν ικανοποίηση από την καταρτισμένη ενημερωτική ημερίδα.

Ο Δήμος Σιντικής νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει τη διοίκηση του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Σερρών για την άριστη συνεργασία, αλλά και όλους όσοι παραβρεθήκαν στην χθεσινή εκδήλωση.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top