Δήμος Σερρών : Τον Απρίλιο τα εγκαίνια της έκθεσης Ξενάκη

XENAKHS-MUSEUM-1.jpg

Στις  29 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της Πινακοθήκης «Κωνσταντίνος Ξενάκης», του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης , που θα λειτουργεί στο Πάρκο Πολιτισμού «Κωνσταντίνος Καραμανλής» (πρ. στρατόπεδο Παπαλουκά).

Στην αρχή της εβδομάδας ολοκληρώθηκε από τον Δήμο Σερρών η παραλαβή των έργων της δωρεάς του καταξιωμένου καλλιτέχνη και έχουν ξεκινήσει πυρετώδεις προετοιμασίες για την τοποθέτησή τους, όπως και οι αναγκαίες παρεμβάσεις για την λειτουργία και φύλαξη της Πινακοθήκης.

«Ο Πολιτισμός αποτελεί σημαντική προτεραιότητα στο σχεδιασμό της δημοτική μας αρχής. Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Κωνσταντίνος Ξενάκης» είναι μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα και με την λειτουργία του η πόλη των Σερρών θα αποκτήσει μια σημαντική εστία πολιτισμού και έναν σημαντικό πόλο έλξης» δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών η Πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ Χρυσά Παλάζη.
Η Πινακοθήκη θα περιλαμβάνει συνολικά 171 έργα του αείμνηστου Κωνσταντίνου Ξενάκη, καθώς και τη δωρεά 13 έργων από την προσωπική συλλογή του καθηγητή Αριστοτέλη Νανιόπουλου.

ertnews

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top