Η “Τέχνη του Δρόμου” στις Σέρρες

.png

Η πόλη των Σερρών αποτέλεσε έναν από τους σταθμούς του γνωστού street artist Insane51 Στάθη Τσαβαλιά. Ο Insane51 ταξιδεύει σε πόλεις και νησιά σε όλη την Ελλάδα για να συναντήσει την τέχνη που δεν χωρά σε γκαλερί, φτιάχνοντας έτσι έναν άτυπο χάρτη με τα πιο ιδιαίτερα graffiti της χώρας.

Από την Τετάρτη 16 Μαρτίου και για τρεις ημέρες ο γνωστός 3D mural artist και το τηλεοπτικό συνεργείο της εκπομπής της ΕΤ3, «Τέχνη του δρόμου» βρέθηκαν στις Σέρρες  και κατέγραψαν τη ζωή της πόλης.

Να επισημανθεί ότι στο οδοιπορικό τους συνάντησαν ντόπιους, έμαθαν κομμάτια από την ιστορία της πόλης, καθώς και τα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος των Σερρών.  Στο τέλος του ταξιδιού, ο Insane51 σε συνεργασία με τον Δήμο Σερρών, όπως κάνει άλλωστε με τον κάθε δήμο που επισκέπτεται, δημιούργησε το δικό του έργο, που αφήνει “παρακαταθήκη” στην περιοχή που επισκέπτεται, δίνοντας την ευκαιρία για πρώτη φορά να παρακολουθήσουμε την καλλιτεχνική δημιουργία της Τέχνης του Δρόμου σε κάθε της στάδιο.
            Το τηλεοπτικό συνεργείο της εκπομπής αλλά και ο καλλιτέχνης συνάντησαν το πρωί του περασμένου Σαββάτου την πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Σερρών Χρυσάνθη Παλάζη – Τσοχατζίδη. Η κ. Παλάζη ως εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής ως εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού κι άριστη “οικοδέσποινα”,  ανέλαβε την ξενάγησή τους στα σοκάκια των Σερρών , ενώ κατά τη διάρκεια της βόλτας τους, αναφέρθηκε στην ιστορία της πόλης μας και στα αξιοθέατά της.

Τέλος να αναφερθεί ότι το έργο που εμπνεύστηκε ο κ. Στάθης Τσαβαλιάς φιλοξενείται στον τοίχο του 8ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών (Δυτικής Θράκης 89-91-δίπλα στο θερινό θεατράκι της Κ.Ε.ΔΗ.Σ.) και  συνοδεύεται από τους στίχους της συγγραφέως Ρενέ Στυλιαρά που αποτέλεσαν και την έμπνευση του καλλιτέχνη: “Όταν βρίσκει τον εαυτό της γίνεται πιο όμορφη από  ποτέ”.

 Πρόκειται για μια καλλιτεχνική δημιουργία σε 3D διάσταση που μπορεί κανείς να απολαύσει μέσω σχετικής εφαρμογής IG filter– 3D glasses που είναι διαθέσιμη για κινητά.

Αξίζει να θαυμάσει κανείς το έργο από κοντά !!

                                                                        Από το Γραφείο Τύπου

                                                                                  της  Κ.Ε.ΔΗ.Σ.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top