Π.Ε Σερρών : 300.000 ευρώ για τον Εκσυγχρονισμό του αεροδρομίου Εμμανουήλ Παππάς

emmanoyil-papa-serres.jpg

Στον εκσυγχρονισμό του αεροδρομίου «Εμμανουήλ Παππάς» στις Σέρρες προχωρά το επόμενο διάστημα η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, χρηματοδοτώντας καίριες παρεμβάσεις, όπως την κατασκευή διαδρόμου προσγείωσης με σύγχρονες προδιαγραφές, καθώς μέχρι στιγμής δεν διαθέτει αυτή την αναγκαία υποδομή που διευκολύνει τα αεροσκάφη. Το αεροδρόμιο, που χαρακτηρίζεται ως πεδίο απογείωσης και προσγείωσης, χρησιμοποιεί κυρίως η Αερολέσχη Σερρών, ενώ καταλαμβάνει έκταση περίπου 100 στρεμμάτων στα διοικητικά όρια του δήμου Εμμανουήλ Παππά.

Το “πράσινο φως” για τον εκσυγχρονισμό του αεροδρομίου άναψε η Οικονομική Επιτροπή της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία στη διάρκεια της συνεδρίασής της ενέκρινε τη δημοπράτηση του έργου “Βελτίωση υποδομών πεδίου απογείωσης προσγείωσης Σερρών ‘Εμμανουήλ Παππάς’” προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.

Όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, τα αεροδρόμιο, παρότι είχε διάδρομο απογείωσης, τα αεροσκάφη της Αερολέσχης προσγειώνονταν στα χόρτα, καθώς δεν υπάρχει διάδρομος προσγείωσης.

«Σήμερα όμως με κονδύλια ύψοτς 300.000 ευρώ, δίνουμε την ευκαιρία να ολοκληρωθεί το ‘αεροδρόμιο’ ‘Εμμανουήλ Παππάς’ και μάλιστα να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες αναβάθμισής του» ανέφερε ο ίδιος, και πρόσθεσε ότι η περιφέρεια επιζητούσε την υλοποίηση των αναγκαίων εργασιών, καθώς η Αερολέσχη Σερρών, που χρησιμοποιεί το ‘αεροδρόμιο’, είναι πιστοποιημένη ομάδα Πολιτικής Προστασίας και συμβάλλει τα μέγιστα σε μια σειρά από ζητήματα πολιτικής προστασίας, που αντιμετωπίζει όλος ο νομός Σερρών.

Ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών ευχαρίστησε ιδιαιτέρως την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και τον υπουργό, Κώστα Καραμανλή, για την εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων προκειμένου να υλοποιηθεί, όπως είπε, ένα έργο κομβικής σημασίας”.

Αυξάνει το επίπεδο ασφάλειας

Σύμφωνα με την εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη κ. Σπυρόπουλου στην Οικονομική Επιτροπή της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, βασικό αντικείμενο της εργολαβίας είναι να πραγματοποιηθούν οι απαιτούμενες εργασίες για τη βελτίωση των υποδομών του πεδίου απογείωσης και προσγείωσης Σερρών ‘Εμμανουήλ Παππάς’.

Με τις εργασίες αυτές πρόκειται να βελτιωθεί η ποιότητα του διαδρόμου προσγειώσεων αεροσκαφών και των περιμετρικών οδών πρόσβασης, αυξάνοντας έτσι το επίπεδο της ασφάλειας και εξυπηρέτησης των αεροσκαφών για να επιτελέσουν το έργο της Πολιτείας.

Ειδικότερα, αυτές αφορούν σε κατασκευή οδοστρωσίας και ασφαλτικών σκυροδεμάτων, ενώ σκοπός του έργου είναι η ανάπτυξη του αεραθλητισμού και η ενίσχυση των αυξημένων αναγκών της πολιτικής προστασίας σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, με έμφαση στο ρόλο της αεροπορικής επιτήρησης σε θέματα πολιτικής προστασίας, όπως για παράδειγμα η αναζήτηση προσώπων, η πυρασφάλεια και οι πλημμύρες.

makthes.gr

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top