Δήμος Σιντικής : Ο εορτασμος της 25ης Μαρτιου στο Σιδηρόκαστρο ( φώτο )

-ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ1111-1392x626-1.jpg

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα γιορτάστηκε στο Σιδηρόκαστρο η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 και ο  Ευαγγελισμός της Θεοτόκου.

Tην 25η Μαρτίου του 1821 και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου τίμησε με τη δέουσα λαμπρότητα ο Δήμος Σιντικής στην έδρα του το Σιδηρόκαστρο. Μετά από δυόμιση χρόνια παρήλασαν κανονικά τα σχολεία του Σιδηροκάστρου, με τις μαθήτριες και τους μαθητές να κερδίζουν το θερμό το χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

«Με συγκίνηση, τόσο εγώ όσο και ο κόσμος, που κατέκλυσε το κέντρο του Σιδηροκάστρου, παρακολουθήσαμε την παρέλαση των παιδιών μας. Με τη δύναμη του Θεού θα αντιμετωπίσουμε όλες τις δυσκολίες. Η 25η Μαρτίου σηματοδοτεί την έναρξη της απελευθέρωσης και της αναγέννησης του ελληνικού Έθνους. Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες! Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες», τόνισε ο Δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης.

Το πρωί της Παρασκευής 25 Μαρτίου 2022 τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας και στη συνέχεια Δοξολογία από τον Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ.κ. Μακάριο, παρουσία του Δημάρχου Σιντικής Φώτη Δομουχτσίδη, του Περιφερειακού Συμβούλου Δημήτρη Καρυπίδη, τοπικών αιρετών και στρατιωτικών φορέων, εκπροσώπων σχολείων, συλλόγων, αλλά και πλήθος κόσμου. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Δημοτικός Σύμβουλος Νικόλαος Ιντζές.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των ηρώων και στη συνέχεια η Φιλαρμονική του Δήμου Σιντικής «άνοιξε» την παρέλαση, στην οποία συμμετείχαν τα σχολεία, αλλά και πολιτιστικοί σύλλογοι.

 ertnews

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top