ΚΕΔΗΣ : Σεμινάριο για την Ψυχολογία, τη Συμβουλευτική, την Προπονητική Ζωής και την Εκπαίδευση Ενηλίκων

-σεμινάριο.jpg

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.) ανακοινώνει ότι:

Το εργαστήριο ΤΠΕ Ήρων σε συνεργασία με φορείς από όλη την Ελλάδα σας ενημερώνει για την έναρξη υποβολής αιτήσεων για την υλοποίηση ενός καινοτόμου θεσμού, που φιλοδοξεί να εφαρμοστεί σε όλη την Ελλάδα, του «Εκπαιδευτικού Ομίλου».

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος είναι ένα μέρος συνάντησης ανθρώπων, που τους ενδιαφέρει η Ψυχολογία, η Συμβουλευτική, η Αυτογνωσία, η Εκπαίδευση, οι Κοινωνικές και Πολιτικές Επιστήμες, η Οικονομία και οι Διεθνείς Σχέσεις, το Θέατρο, η Ποίηση και η Λογοτεχνία, η Μάθηση μέσω Περιπέτειας.

Ανοιχτοί χώροι, καφές, διάλογος, δραστηριότητες πεδίου, έρευνες δράσης, βιωματική εκπαίδευση…

Κάθε εκπαιδευτικός κύκλος αποτελείται από 10 έως 20 τρίωρες συναντήσεις, που περιλαμβάνουν τη θεωρητική προσέγγιση ενός γνωστικού αντικειμένου, συμβουλευτική παρέμβαση, συζήτηση και -όπου είναι εφικτό- μάθηση με δραστηριότητες πεδίου σε εξωτερικό χώρο (μάθηση μέσω περιπέτειας).
Η καινοτομία έγκειται στο γεγονός ότι τα “μαθήματα” είναι στην πραγματικότητα συζητήσεις και διαλεκτικές διαδικασίες, που περιλαμβάνουν προσωπικές αφηγήσεις και συμβουλευτικές προσπελάσεις.

Έτσι, το μάθημα, πέρα από πηγή γνώσεων, γίνεται και βήμα διαλόγου, ευκαιρία έκφρασης και υποστήριξης. Σε χαλαρή διάθεση με καφέ ή τσάι προσεγγίζουμε αλληλοβοηθητικά φλέγοντα ζητήματα.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους όσοι ενδιαφέρονται για την Ψυχολογία, τη Συμβουλευτική, την Προπονητική Ζωής και την Εκπαίδευση

Οι συμμετέχοντες έχουν πρόσβαση σε ψηφιακά βιβλία και επιστημονικά περιοδικά, ενθαρρύνονται να δημοσιεύουν κείμενα τους σε σελίδες με 80.000 μέλη ή σε επιστημονικά journals, εφόσον οι εργασίες τους πληρούν τα κριτήρια.

• ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στο μηνιαίο ασύγχρονο επιμορφωτικό πρόγραμμα «Ενισχύστε την παρουσία σας στα social media» διάρκειας 10 ωρών.

Οι σύγχρονες συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στις πόλεις: Αθήνα (Καστρί), Σέρρες (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.), Γιαννιτσά, Ναύπακτο, Πάτρα, Καρδίτσα, Καλαμάτα, Θεσσαλονίκη. Το ασύγχρονο υλικό εκπαίδευσης χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες: πρωτότυπο, συναφές και, εφόσον υπάρχει, εποπτικό. Η συνηθέστερη μορφή του είναι σε pdf, σε ppt ή σε βίντεο και θα επισυνάπτεται στο προσωπικό σας email. Σε κάθε περίπτωση προτείνεται εκτεταμένη βιβλιογραφία.  
Διάρκεια σεμιναρίου: Μάιος 2022- Δεκέμβριος 2022 (54 ώρες σύγχρονων, δια ζώσης συναντήσεων- 10 ώρες ασύγχρονης- εξ αποστάσεως εκπαίδευσης)
Δίδακτρα: 200€ σε 4 δόσεις των 50€
*** Όσοι δεν έχουν τον χρόνο να παρακολουθήσουν ολόκληρο το εκπαιδευτικό πρόγραμμα μπορούν να επιλέξουν μία ή παραπάνω μηνιαίες ενότητες με δίδακτρα 30 ευρώ ανά ενότητα.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ: Αθανάσιος Δαβαλάς, Ειρήνη Καραμπάση, Μαρία Γιουμούκη

Πληροφορίες: Εργαστήριο ΤΠΕ Ήρων.

ΑΙΤΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSddu2HcbrHj1kmfkhdLFGWAyB4EBrkwFF1ShUoJYVAvNd9nYw/viewform

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

 Email: mariayioumouki@hotmail.com

 Τηλέφωνο: 6944991632

Από το Γραφείο Τύπου

                                                                                                               της Κ.Ε.ΔΗ.Σ.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top