Νίκος Ανδρουλάκης: Θα δείξουμε άλλο δρόμο όπως τα παλιά χρόνια

e568dbba499cd38daffc62c2f9d84863_XL.webp

Σύνθημα ενότητας έδωσε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, από τη Θεσσαλονίκη αφού εκφώνησε ομιλία την Κυριακή (03/04) στο πλαίσιο εκδήλωσης του κινήματος για τον τομέα της Υγείας.

Αρχικά, ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στην ενεργειακή κρίση, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα είναι σε πιο ευάλωτη θέση σε σχέση με άλλες χώρες και τόνισε: «Η ενεργειακή κρίση που δεν είναι προϊόν του πολέμου, αλλά συνεχώς κλιμακώνεται. Δημιουργήθηκε πριν από τον πόλεμο, όπως και ο πληθωρισμός. Δυστυχώς, δημιουργούνται συνεχώς νέα προβλήματα που προστίθενται στα προηγούμενα της ελληνικής οικονομίας. Κεντρική πολιτική μας είναι η διάχυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είπε: «Όλα μας τα βήματα θα γίνουν με την κοινωνία μπροστά. […] Ο ελληνικός λαός πλήρωσε τις πρακτικές του “ο σκοπός αγιάζει τα μέσα” και από τη Ν.Δ., αλλά και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς μέσα από τον δημόσιο διάλογο, την καθημερινή μας προσπάθεια ενώνουμε τον ελληνικό λαό. Είναι εποχή ενότητας και όχι διαίρεσης, για αυτό συζητάμε με όλους, με έναν μόνο στόχο, ο ελληνικός λαός να ξαναζήσει μέρες κοινωνικής δικαιοσύνης και εθνικής αξιοπρέπειας γιατί αυτή είναι η παρακαταθήκη του ΠΑΣΟΚ. Εμείς βάζουμε στην άκρη το πάθος για εξουσία, την ανάγκη να έχουμε μια καρέκλα, αλλά απομακρύνουμε και αυτούς που θα έκαναν τα πάντα για αυτήν».

Όσον αφορά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε λόγο για «ανάγκη μεταρρύθμισής του» και πρόσθεσε: «Πρέπει να πάρουμε μαθήματα από την ιστορία. Να κοιτάμε μπροστά στο μέλλον και να σχεδιάζουμε μια ανθεκτική κοινωνία. Η πρωτοβάθμια υγεία πρέπει να αποτελεί τον πυλώνα όλων των αλλαγών. Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι ένα μεγάλο εργαλείο. […] Επιβάλλεται να κάνουμε τους Έλληνες να νιώσουν πως το ΕΣΥ είναι το σπίτι τους».

Αναφορικά με τις επόμενες εθνικές εκλογές, ο πρόεδρος του κόμματος ανέφερε: «Σας καλώ να δώσουμε μαζί ελπίδα και να συζητήσουμε. Μαζί θα είμαστε οι νικητές, θα δείξουμε άλλο δρόμο όπως τα παλιά χρόνια, που εμείς ενώναμε τον ελληνικό λαό».

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top