Συριζα Σερρών : Καλέσμα για την απεργία

.png

Την πιο κρίσιμη περίοδο  για τους/τις εργαζόμενους/ες, άνεργους/ες, συνταξιούχους, μικρομεσαίους,, οι οποίοι αναμετρούνται με τις ολέθριες συνέπειες της ακραίας ταξικής αντιεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη και με τη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία να πέφτει βαριά πάνω στους λαούς της Ευρώπης, δεν δικαιούμαστε να σιγήσουμε.

Ο πληθωρισμός που έχει σημειώσει ρεκόρ 25ετίας δίνει τη χαριστική βολή στο εισόδημα των εργαζομένων (μετά από τις συνεχείς αυξήσεις στην και στα βασικά είδη διατροφής και πρώτης ανάγκης) επιφέροντας μια νέα, δραματική υποβάθμιση των όρων και των συνθηκών ζωής και εργασίας Σε αυτό το τοπίο, ο Νόμος Χατζηδάκη, με τις σαρωτικές ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και τη συνδικαλιστική δράση, παραδίδει τους εργαζόμενους στην ασύδοτη καπιταλιστική εκμετάλλευση.

Την Τετάρτη 6 Απρίλη συμμετέχουμε στη Γενική Απεργία και τις κινητοποιήσεις των συνδικάτων. Αγωνιζόμαστε για να βάλουμε τέλος στις αντικοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης της ΝΔ, που επιφυλάσσουν συνθήκες εργασιακής ζούγκλας και οικονομικής εξαθλίωσης για τους πολλούς, προκειμένου να εξασφαλιστούν τεράστια κέρδη για μια μικρή επιχειρηματική ελίτ, κυβερνητικά golden boys και “ημέτερους”.

Αγωνιζόμαστε για:

ü  Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη και όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων της κυβέρνησης.

ü  Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ. Συλλογικές συμβάσεις για όλους/ες με αυξήσεις στους μισθούς.

ü  Προστασία όλων των εργαζομένων από τις απολύσεις και την εργοδοτική αυθαιρεσία και επαναφορά του βάσιμου λόγου απόλυσης.

ü  Προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων στην επισφάλεια, των εργολαβικών εργαζομένων, των εργαζομένων στις πλατφόρμες.

ü  Επαναφορά του νόμου για τη συνευθύνη αρχικού εργοδότη – εργολάβου.

ü  Ισχυρούς ελεγκτικούς μηχανισμούς. Να σταματήσει τώρα η διάλυση της Επιθεώρησης Εργασίας και η απαξίωση των ελεγκτικών μηχανισμών που οδηγούν σε γενικευμένη εργοδοτική αυθαιρεσία.

ü  Προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων με αναβάθμιση του θεσμικού πλαισίου και αυστηρή εφαρμογή του.

ü  Κατάργηση όλων των νομοθετημάτων της κυβέρνησης που περιορίζουν ασφυκτικά τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, καταργούν το δικαίωμα στην απεργία και ποινικοποιούν τις εργατικές κινητοποιήσεις.

ü  Πραγματικά μέτρα στήριξης της κοινωνίας απέναντι στις αυξήσεις τιμών στην ενέργεια και σε βασικά αγαθά. Καταπολέμηση της αισχροκέρδειας των εταιριών ενέργειας και όπου αλλού εμφανίζεται. Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού που θα στηρίζει την κοινωνία και την οικονομία.

ü  Απόσυρση του σχεδίου νόμου για τον ΟΑΕΔ που μεταλλάσσει το όνομα και τον χαρακτήρα του οργανισμού και αντί της ουσιαστικής στήριξης των ανέργων εισάγει την τιμωρητική αντιμετώπισή τους.

ü  Στήριξη του κοινωνικού κράτους. Ισχυρό δημόσιο Εθνικό Σύστημα Υγείας για όλους και όλες.

Την Τετάρτη 6 Απριλίου όλοι και όλες ΜΑΖΙ διεκδικούμε το δικαίωμά μας σε αξιοπρεπή ζωή και εργασία

ΟΛΕΣ & ΟΛΟΙ συμμετέχουμε  στην συγκέντρωση έξω από εργατικό κέντρο  Σερρών την Τετάρτη 6 Απριλίου  και ώρα 11 το πρωί

Το Γραφείο τύπου

της Ν.Ε. Σερρών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top