Προμαχώνας: Φαγητό για τους Ουκρανούς πρόσφυγες από τη «Δράση για τον άνθρωπο»

watermarked-ΔΡΑΣΗ-ΓΙΑ-ΤΟΝ-ΑΝΘΡΩΠΟ-2-1068x801-1.jpg

Στο τελωνείο του προμαχώνα, στη βασική πύλη εισόδου των Ουκρανών προσφύγων στη χώρα μας, βρίσκεται αυτές τις μέρες ο Χανιώτης ιδιοκτήτης εστιατορίου στην Αμφιάλη Δημήτρης Καρκανοραχάκης. Με τη «δράση για τον άνθρωπο» προσφέρει φαγητό σε όσους έρχονται από την Ουκρανία.

Ο κ. Καρκανοραχάκης με την ομάδα του, που είναι όλοι εθελοντές, τις μέρες που βρίσκονται στον Προμαχώνα μαγειρεύουν καθημερινά 200 μερίδες φαγητού για τους Ουκρανούς πρόσφυγες.

«Είμαστε εθελοντές και απλά βοηθάμε ανθρώπους. Ετοιμάσαμε φαγητά όλη την εβδομάδα για τους Ουκρανούς πρόσφυγες. Αυτό που σου μένει είναι ότι όλοι σου λένε ευχαριστώ και όλοι με το χαμόγελο παίρνουν το φαγητό. Οι περισσότεροι που έρχονται από τη Μαριούπολη ξέρουν Ελληνικά και μας ευχαριστούν στη γλώσσα μας. Αυτό το ευχαριστώ το λένε και το εννοούνε. Πολλοί ήθελαν να μας βοηθήσουν σε αυτό που κάνουμε. Αυτό είναι συγκινητικό για κάποιους ανθρώπους, που δεν έχουν πλέον σπίτια και ήρθαν εδώ» είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο κ. Καρκανοραχάκης, ενώ όσον αφορά τα συναισθήματα του για αυτό που κάνει υπογράμμισε: «Νιώθω ψυχική αγαλλίαση. Δεν είμαι κάποιος πλούσιος, ένα ταβερνάκι έχω και απλά ό,τι βγάζω το δίνω στους ανθρώπους, που έχουν ανάγκη».

Ο Χανιώτης ιδιοκτήτης εστιατορίου στην Αμφιάλη ξεκίνησε να βοηθά ανθρώπους την περίοδο της πανδημίας, ενώ αυτήν την περίοδο δίνει φαγητό σε 170 άστεγους στο λιμάνι του Πειραιά και σε οικογένειες σε 22 σπίτια.

ertnews

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top