Σέρρες : Γενική Συνέλευση των Κρεοπωλών – Στο επίκεντρο οι τιμές ενόψει του Πάσχα

synel_kreopoles2_serrespost.jpg

Τη γενική τους συνέλευση, ενόψει και της έναρξης των πασχαλινών εορτών πραγματοποίησαν τα μέλη του Σωματείου Κρεοπωλών Ν. Σερρών.

Το παρών στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης έδωσε ως επίτιμος καλεσμένος της Ένωσης ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών (Π.Ο.Κ.Κ.) Σάββας Κεσίδης, ενώ τις εργασίες παρακολούθησε και ο κος Θεοχάρης Θεοχαρίδης, κτηνίατρος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Σερρών.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης το ζήτημα που μονοπώλησε το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων ήταν οι διαμορφούμενες τιμές στα κρέατα, εν μέσω πληθωριστικής και ενεργειακής κρίσης και η εν γένει διαχείριση της παρούσας κατάστασης από τον κλάδο των κρεοπωλών, ενόψει μάλιστα των πασχαλινών εορτών, μία περίοδο κατά την οποία η κατανάλωση του κρέατος είναι ιδιαιτέρως αυξημένη.

Δυστυχής, αλλά αναγκαία κρίθηκε από όλους τους συμμετέχοντες στη συνέλευση η από κοινού απόφαση να προχωρήσουν οι κρεοπώλες σε αυξήσεις στην τιμή του κρέατος, τόσο βόειου και χοιρινού όσο και του αρνίσιου. “Είναι κάτι που συμβαίνει όχι μόνο σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά και πανευρωπαϊκά και δεν μπορούμε να το αποφύγουμε” τόνισε ο Πρόεδρος της ΠΟΚΚ, Σάββας Κεσίδης, ο οποίος συμπλήρωσε πως αν δεν γίνουν έστω και οι παραμικρές αυξήσεις, ο κλάδος των κρεοπωλών θα έρθει αντιμέτωπος με εξαφάνιση.

Οδηγίες επίσης δόθηκαν στους παρευρισκομένους από τον υπεύθυνο της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Π.Ε. Σερρών, ως προς την προμήθεια του αρνιού από τους παραγωγούς και ως προς τις προβλεπόμενες προδιαγραφές πιστοποίησης και προέλευσης που πρέπει να πληροί το κρέας και να έχει υπόψιν του ο κρεοπώλης, ώστε να κινείται μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας και της διασφαλισμένης ποιότητας. Εκτεταμένες συζητήσεις έγιναν και για τις λαθροσφαγές, ενώ έδωσε εγγυήσεις για τους εκτεταμένους ελέγχους που θα πραγματοποιήσει η κτηνιατρική υπηρεσία των Σερρών μέσα στο Πάσχα, ζητώντας ωστόσο και τη συνεργασία των επαγγελματιών, οι οποίοι οφείλουν να καταγγείλουν επώνυμα οτιδήποτε επιλήψιμο πέσει στην αντίληψή τους. Τις επόμενες ημέρες το Σωματείο Κρεοπωλών Ν. Σερρών αναμένεται να εκδόσει Δελτίο Τύπου, με σχετικές οδηγίες και πληροφορίες προς τους καταναλωτές, που πρέπει να γνωρίζουν, ώστε να μην πέσουν θύματα αισχροκέρδειας και παραπλάνησης στις αγορές τους

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top