Τον κίνδυνο «από τα δεξιά» δείχνουν οι νέες δημοσκοπήσεις του Μαξίμου

9a319950a60beaef7235391ba0627af9_XL.webp

Οι τελευταίες κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που έχει στη διάθεσή του το Μέγαρο Μαξίμου, επιβεβαιώνουν απολύτως το κλίμα που μεταφέρουν όλα τα κυβερνητικά και κομματικά στο κυβερνητικό επιτελείο: Οτι η ακρίβεια, ιδιαίτερα στους λογαριασμούς ρεύματος έχει ήδη επιβαρύνει σημαντικά την εικόνα της κυβέρνησης, με δυναμική περαιτέρω επιδείνωσης, καθώς λειτουργεί διαβρωτικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis.gr, αυτό που προκαλεί τη μεγαλύτερη ανησυχία στην κυβερνητική πλειοψηφία, είναι ότι αν και δεν καταγράφεται σημαντική μετακίνηση ψηφοφόρων απευθείας από τη ΝΔ προς τον ΣΥΡΙΖΑ ή το ΚΙΝΑΛ, αυξάνεται το ποσοστό των ερωτηθέντων που δηλώνουν ότι δεν έχουν αποφασίσει τί θα ψηφίσουν και οι οποίοι αυτοπροσδιορίζονται ως δεξιοί ή πολύ δεξιοί.

Αυτό σημαίνει, όπως εκτιμούν αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, ότι αν συνεχιστεί η τάση αύξησης των αναποφάσιστων, το τοπίο θα γίνεται ολοένα και πιο θολό σε σχέση με τις πολιτικές ισορροπίες και τις κρίσιμες αποφάσεις που θα πρέπει να ληφθούν από τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη για τον χρόνο των εκλογών.

Τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει πολύ, καθώς μέρα με την ημέρα αυξάνονται οι ουρές των καταναλωτών που σπεύδουν για ρύθμιση και το πρόβλημα θα επιβαρυνθεί περαιτέρω όταν θα έρθουν οι επόμενοι λογαριασμοί, οι οποίοι θα πρέπει να εξοφληθούν εφάπαξ. Και αυτό, για τη μεγάλη πλειονότητα των πολιτών, θα είναι αδύνατο.

«Ο κίνδυνος μιας νέας γενιάς χρεών, αυτή τη φορά προς τη ΔΕΗ και τους ιδιωτικούς παρόχους είναι παραπάνω από ορατός» κρούουν τον κώδωνα γαλάζιοι βουλευτές που πιέζουν για αποφάσεις «χθες», καθώς οι κρατικές επιδοτήσεις, αν και σημαντικές, δεν μπορούν να κάνουν σημαντική διαφορά στις τσέπες των καταναλωτών.

Ο πρωθυπουργός, o οποίος έχει ήδη δεσμευτεί δημόσια για γενναία στήριξη της κοινωνίας έναντι της πρωτόγνωρης ενεργειακής κρίσης, ζητάει επιμόνως την αποσύνδεση του φυσικού αερίου από τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά μέχρι στιγμής η Ευρώπη δεν δείχνει διατεθειμένη να το πράξει. Στο κυβερνητικό επιτελείο, ωστόσο, διατηρούν μία μικρή ελπίδα, εκτιμώντας ότι η πιθανή επανεκλογή Μακρόν, θα επισπεύσει τις εξελίξεις, πιθανότατα προς την κατεύθυνση της λήψης κοινών και σημαντικών αποφάσεων για τη στήριξη των χωρών μελών.

Ταυτόχρονα, ετοιμάζει την πρωτοβουλία που θα εξαγγείλει ο ίδιος μέσα στον Μάιο, με στόχο να πέσουν οι λογαριασμοί του ρεύματος στον μέσο όρο των τιμών του πρώτου εξαμήνου του 2021 για τους καταναλωτές. Και όπως προκύπτει από τις δημόσιες τοποθετήσεις τους, ακόμα και οι τεχνοκράτες της κυβέρνησης, όπως ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θ. Σκυλλακάκης, έχουν πλέον αντιληφθεί ότι οι λογαριασμοί του ρεύματος, μπορεί να αποτελέσουν βόμβα στα θεμέλια της κυβέρνησης.

https://www.ieidiseis.gr

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top