Σ.Κ.Α.ΣΕ : Στηρίζουμε τις συγκεντρώσεις των σωματείων – Κυριακή 1η Μάη, 11:00, Πλ. Ελευθερίας

skase-e-vima-960x540-1.jpg

Τα «ψίχουλα» της κυβέρνησης δε λύνουν το πρόβλημα των αυξήσεων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στα καύσιμα, στο ρεύμα. Συμβαδίζουν με τις ανάγκες των λίγων, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, όχι της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού. Έτσι η πλειονότητα των ΑμεΑ συνεχίζει να υποφέρει από την ακρίβεια, την εμπορευματοποίηση και απαξίωση των δομών δημόσιας υγείας, παιδείας και πρόνοιας, την ιδιωτικοποίηση της ενέργειας, την εμπορευματοποίηση υπηρεσιών που αφορούν την καθημερινότητα μας, την καθολική ανεργία.

Σε αυτές τις συνθήκες το ήδη υπέρογκο κόστος της πρόληψης, διαχείρισης και αποκατάστασης της σωματικής μας βλάβης καθίσταται απειλή για τη διαβίωση μας. Άλλωστε σε αυτές τις απόλυτα αναγκαίες διαδικασίες, οι ΑμεΑ και οι οικογένειες μας έχουμε αφεθεί μόνοι απ΄ όλες διαχρονικά τις κυβερνήσεις. Τα όποια μέτρα κρατικής στήριξης ποτέ δε ξέφυγαν από τα επίπεδα και τη λογική της ελεημοσύνης. Ούτε κατά διάνοια δεν προσέγγισαν τις ανάγκες μας και τις δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Έτσι η τεράστια πλειοψηφία των ΑμεΑ βυθίζεται ακόμη πιο βαθιά στο περιθώριο και την εξάρτηση, ενώ το επίπεδο ζωής τους χειροτερεύει δραματικά. Σε αυτή τη βάση τα αρνητικά στερεότυπα και οι εις βάρος μας προκαταλήψεις συντηρούνται και δυναμώνουν. Ακυρώνεται de facto η προσπάθεια φίλων και συγγενών μας, εμάς των ίδιων, να θεμελιώσουμε μία διαφορετική αντίληψη για τους ανθρώπους με σοβαρές βλάβες που να βασίζεται στην ισοτιμία. Τα λόγια των κυβερνήσεων και όλων των αξιωματούχων αναδεικνύονται ως υποκριτικά.

Ο ανταγωνισμός ΝΑΤΟ-Ρωσίας με τη συμμετοχή της Ελλάδας, επιβαρύνει πρόσθετα την κατάσταση. Καρπός του είναι η καταδικαστέα εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ένας νέος ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ευρώπη που απειλεί να λάβει παγκόσμιες διαστάσεις. Για τα συμφέροντα και πάλι των λίγων, για την αναβάθμιση της διεθνούς τους θέσης, τεράστια ποσά δαπανώνται στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, τα οποία θα μπορούσαν να ελαφρύνουν τη ζωή του λαού και των ΑμεΑ. Την ίδια στιγμή προκαλείται ανασφάλεια ότι οι ΑμεΑ θα είμαστε οι πρώτες υποψήφιες «παράπλευρες» απώλειες σε περίπτωση γενίκευσης του πολέμου.

Διεκδικούμε:

 • Να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας στην πολεμική αναμέτρηση. Να πάψει το Ελληνικό έδαφος να χρησιμοποιείται για την προώθηση του ΝΑΤΟ στην Αν. Ευρώπη, να σταματήσει η αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία και στην Αν. Ευρώπη, να μην υλοποιηθούν σχέδια για ανάπτυξη Ελληνικών στρατευμάτων στην Αν. Ευρώπη.
 • Κανένα επίδομα αναπηρίας και καμία σύνταξη κάτω από 600€. Αυξήσεις μεγαλύτερες του πληθωρισμού.
 • Γενναία αύξηση όλων των επιδομάτων τουλάχιστον 100€ από 01/01/22
 • Ένα ολόκληρο επίδομα και μία ολόκληρη σύνταξη μπροστά στις γιορτές του Πάσχα, το καλοκαίρι και των Χριστουγέννων
 • Κατάργηση όλων των φόρων στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στην ενέργεια.
 • Γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα.
 • Μείωση του ρεύματος κατά 50%, κατάργηση των δημοτικών τελών για τους ΑμεΑ
 • Επαναφορά 13ουκαι 14ου μισθού και σύνταξης.
 • Καμία πληρωμή για φάρμακα, θεραπείες και εξετάσεις, κανένα πλαφόν. Κάλυψη όλου του κόστους 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό με βάση τα παραπεμπτικά των ειδικών.
 • Όχι στο νέο ΕΣΥ και το Εθνικό Σχέδιο για την αναπηρία της εξαθλίωσης και της εμπορίας των αναγκών μας. Γενναία χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από το κράτος.
 • Επαναφορά των επιδομάτων αναπηρίας στα ορφανά παιδιά ΑμεΑ που κόπηκε επειδή παίρνουν τη σύνταξη του θανόντα γονιού τους.
 • Επεξεργασμένο σχέδιο για την ανεξάρτητη διαβίωση των ΑμεΑ. Παροχή καταρτισμένου προσωπικού βοηθού με ευθύνη του κράτους σε όλους τους ΑμεΑ που έχουν ανάγκη σε όλη την επικράτεια και για όλες τις ώρες και μέρες που υπάρχει ανάγκη. Αναδιοργάνωση και ενίσχυση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» γι’ αυτό το σκοπό. Έκτακτο κονδύλι ικανό να καλύψει τις ανάγκες της αξιοπρεπούς ανεξάρτητης διαβίωσης σε περιπτώσεις ΑμεΑ που απειλούνται με απώλεια της οικογενειακής προστασίας για οποιοδήποτε λόγο.

Ουσιαστική ενίσχυση των δομών πρόνοιας και κοινωνικής μέριμνας, κρατικών και δημοτικών.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top