Σέρρες : Τα αιτήματα των δήμων με ιαματικες πηγές

oi-kalyteroi-proorismoi-me-iamatikes-piges-400x250h.jpg.webp

Ο πρωθυπουργός κύριος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε το Υπουργείο σας και δήλωσε ότι το 2022 «θα είναι μια καλή χρόνια. Όλοι οι δείκτες είναι ενθαρρυντικοί. Το πρώτο 20ημερο του Απριλίου πήγε πάρα πολύ καλά»
Τόνισε δε ότι «σύντομα θα γίνουν ανακοινώσεις για τη διεύρυνση των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού «ώστε οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες δυσκολίες λόγω της εισαγόμενης κρίσης , να μπορέσουν κάνουν διακοπές με τη στήριξη του κράτους με διαφάνεια και γρήγορους τρόπους»

Ελπίζουμε, μέσα στον Κοινωνικό Τουρισμό και ο κ. πρωθυπουργός και εσείς ως υπουργός Τουρισμού, στον Κοινωνικό Τουρισμό να συμπεριλάβετε και τον Θεραπευτικό Τουρισμό, που αφορά στην ανάπτυξη των Ελληνικών λουτροπόλεων και έχει κατεξοχήν κοινωνικό χαρακτήρα.

Κύριε υπουργέ, γνωρίζετε πολύ καλά ότι Κοινωνικός-Θεραπευτικός Τουρισμός με μόνο 150€ λουτρικό επίδομα δεν μπορεί να γίνει.
Εμείς ως Πανελλήνιος Σύλλογος Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας, προτείνουμε πάντα για 15 λούσεις και 15 ημέρες διαμονής, ως λουτρικό επίδομα να χορηγείται τουλάχιστον με το ποσό των 300€ για να μπορούν οι λουόμενοι με χαμηλό ή και ανύπαρκτο εισόδημα, όπως χαμηλοσυνταξιούχοι, εργάτες, αγρότες, άνεργοι, να κάνουν τα μπάνια τους. Έτσι, θα μπορέσουν να αντέξουν οικονομικά και οι λουτροπόλεις.

Ας ελπίσουμε ότι, μετά από αυτήν την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο αρμόδιο υπουργείο σας, θα εισακουστεί και το αίτημα του Πανελλήνιου Συλλόγου μας που είναι, στα χρόνια της Κρίσης το λουτρικό επίδομα να είναι τουλάχιστον 300€ και ο Θεραπευτικός Τουρισμός να διαρκεί όλον τον χρόνο και όχι όπως ο Θαλάσσιος τρεις μήνες.

Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.. του Συλλόγου Ο γενικός γραμματέας
Ο πρόεδρος
Ανέστης Αναστασιάδης Νίκος Κωτσόπουλος

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top