Σέρρες : Πρωτιά του 2ου Δ.Σ στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους

Picsart_22-05-06_11-58-45-218-1.jpg

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Την πρώτη θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό “cinema…διάβασες;” απέσπασε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών, στην κατηγορία της τεκμηρίωσης, με την ταινία μικρού μήκους “Ρίζα | Root”.

Η μικρού μήκους ταινία πραγματεύεται το ταξίδι των προσφύγων και Ρομά μαθητών στην αναζήτηση της συλλογικής και ατομικής καταγωγής.

Τρεις από τους μαθητές του πολυπολιτισμικού σχολείου, αφηγούνται την διαδρομή που ακολούθησαν ως τον τόπο που θα αποτελέσει την Ρίζα της κοινωνικής τους ανάπτυξης.
Οι μαθητές αναδεικνύουν με τον δικό τους, εικαστικό τρόπο, ότι ακόμα και μέσα σ’ αυτή την εποχή της απαξίωσης, την πολιτιστικής ένδειας, η συλλογική δημιουργική διαδικασία μπορεί να γίνει το έδαφος για ένα σχολείο των όλων, των ίσων και των διαφορετικών, ένα σχολείο δημοκρατικό, που τους χωράει όλους, που βάζει μπροστά την αλληλεγγύη, την αποδοχή, την πραγματική φιλιά και συνεργασία μεταξύ των λαών. Οι μαθητές μας διηγούνται την ζωή τους και αφήνουν το ερώτημα..“Τι σημαίνει για σένα η λέξη Ρίζα..;”

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top