Κώστας Καραμανλης : Ιστορικό χρέος να είμαστε μαζί με τον πολίτη

karanalis_arthro_serrespost-696x478-1.jpg

Κώστας Καραμανλής – Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών: «Ιστορικό χρέος να είμαστε μαζί με τον πολίτη»
Άρθρο στην εφημερίδα Political

Το σύνθημα του 14ου Τακτικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, “Δίπλα σε κάθε πολίτη”, συμπυκνώνει τη διαχρονική πολιτική μας φιλοσοφία, αλλά και την κεντρική πολιτική επιλογή της κυβέρνησής μας σήμερα. Σε μία ιστορικά κρίσιμη συγκυρία για την πατρίδα μας και για όλο τον πλανήτη, λόγω της ενεργειακής κρίσης και της γεωπολιτικής ανησυχίας που προκαλεί ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Έχουμε δώσει μία υπόσχεση στις Ελληνίδες και τους Έλληνες: Να στηρίζουμε τους πολίτες, την κοινωνία και την οικονομία στα δύσκολα. Και αυτή την υπόσχεση, την υλοποιούμε με πράξεις. Αυτό κάναμε, άλλωστε, στα δύο χρόνια της πανδημίας. Διοχετεύοντας πάνω από 43 δισ. ευρώ – ένα τεράστιο ποσό- στην ενίσχυση όλων των πολιτών και επιχειρήσεων και ιδίως της μεσαίας τάξης κι όσων έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Αυτό συνεχίζουμε να κάνουμε και σήμερα, που μια νέα διεθνής κρίση μάς δοκιμάζει όλους. Παρεμβαίνοντας έγκαιρα, με Εθνικό Σχέδιο. Υπέρ των αδυνάτων. Υπέρ των πολλών. Υπέρ τελικά όλων των Ελλήνων.

Γιατί η Νέα Δημοκρατία είναι πάντα η παράταξη του κοινωνικού φιλελευθερισμού. Πιστεύουμε στην οικονομία της αγοράς. Αλλά πιστεύουμε και στο ρυθμιστικό ρόλο του κράτους, που πρέπει να έχει ρόλο επόπτη, που θέτει δίκαιους κανόνες για όλους και διασφαλίζει την τήρησή τους.

Ταυτόχρονα, η Νέα Δημοκρατία είναι και ένα κόμμα γνήσια λαϊκό. Όχι όμως λαϊκίστικο. Άλλοι είναι αυτοί που ανεύθυνα και ανέξοδα τάζουν τα πάντα στους πάντες, για να κάνουν στη συνέχεια στροφή 180 μοιρών. Εμείς λέμε πάντα την αλήθεια στους πολίτες και εξαντλούμε όλα τα δημοσιονομικά περιθώρια προς όφελός τους, χωρίς να τα ξεπερνάμε.

Δίνουμε τις μάχες για την πατρίδα και στην Ευρώπη. Η δική μας παράταξη κατοχύρωσε με πράξεις ότι η Ελλάδα ανήκει στη Δύση και αυτή η επιλογή μας δικαιώθηκε ιστορικά. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν αγωνιζόμαστε να αποτρέψουμε την ευρωπαϊκή μας οικογένεια από λάθη.

Όλοι στην ΕΕ πρέπει να δούμε με προσοχή τα μηνύματα των εκλογών στη Γαλλία. Εάν οι πολίτες νιώσουν μόνοι και ανυπεράσπιστοι στην κρίση, μπορεί να γοητευθούν από τις σειρήνες του λαϊκισμού και των άκρων. Το μήνυμα αυτό άλλωστε έχει στείλει και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η μεγάλη Παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, όμως, μία παράταξη με ιδεολογική αυτοπεποίθηση που ταυτόχρονα ξεπερνά τις ταμπέλες της δεξιάς, της αριστεράς και του κέντρου, δεν άφησε και δεν θα αφήσει μόνο κανέναν πολίτη. Όχι στα λόγια. Αλλά με πράξεις.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top