Μήνυμα Δένδια σε Σαμαρά – Πολλές φορές ο πατριωτισμός κάλυψε ιδιοτελέστατες προσωπικές ατζέντες

dendias-samaras.jpg

Ηχηρή απάντηση στα όσα υποστήριξε ο Αντώνης Σαμαράς, επί του «γαλάζιου» συνεδριακού τερέν το περασμένο Σαββατοκύριακο, έδωσε ο Νίκος Δένδιας.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν οι αναφορές του υπουργού Εξωτερικών περί πατριωτισμού στην τοποθέτηση του κατά την διάρκεια της συζήτησης της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συμφωνίας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

«Γίνεται μια συζήτηση στην ελληνική κοινωνία για τον πατριωτισμό που διατρέχει κόμματα και παρατάξεις. Ουδείς αρνείται τον πατριωτισμό οποιουδήποτε. Πώς όμως προσλαμβάνεται ο πατριωτισμός; Πολλές φορές στην ιστορία μας ο πατριωτισμός κάλυψε ιδιοτελέστατες προσωπικές ατζέντες» είπε ο Νίκος Δένδιας.

Και συνεχίζοντας στο ίδιο, ιδιαίτερα αιχμηρό πνεύμα, πρόσθεσε: «Να δούμε λοιπόν πως νοηματοδοτεί ο καθένας τον πατριωτισμό; Η απραξία δεν συνιστά πατριωτισμό. Ο στρουθοκαμηλισμός δεν συνιστά πατριωτισμό. Εμείς πιστεύουμε σε πατριωτισμό που πηγάζει από την αυτοπεποίθηση, την γνώση της ταυτότητάς μας. Σε ένα πατριωτισμό ανοικτό. Πιστεύουμε στην ανάγκη να είναι ανοικτή η Ελλάδα στα Βαλκάνια και όχι αιχμάλωτη των ελληνοτουρκικών διαφορών». 

https://www.ieidiseis.gr

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top