Ανδρουλάκη, τα χρέη ποιος θα τα πληρώσει;

nikos-androulakis.jpg

Πανηγύρια στη Χαριλάου Τρικούπη για το νέο όνομα, αλλά… κουβέντα για τις παλιές αμαρτίες του ΠΑΣΟΚ

Επικρατούσε ευφορία το βράδυ της Κυριακής στον 6ο όροφο της Χαριλάου Τρικούπη, στο γραφείο του Νίκου Ανδρουλάκη. Σύμφωνα με παρατυχόντες δημοσιογράφους που βγάζουν χρόνια μεροκάματο από τις… σοσιαλιστικές ιδέες, ακόμα και ο Κώστας Λαλιώτης, προς τον οποίο δύσκολα έκρυβαν τη δυσφορία τους, ήταν εκεί!

Η πληροφορία ότι στις εσωκομματικές κάλπες για την εκλογή οργάνων και το νέο όνομα του κόμματος προσήλθαν περί τα 170.000 άτομα απογείωσε τον ναρκισσισμό της ηγετικής ομάδας. Στοιχεία επίσημα όμως, ακόμα και μέχρι τώρα, δεν δόθηκαν που να τεκμηριώνουν αυτή τη μαζική προσέλευση.

Αντιθέτως, πλανάται η βαριά σκιά του «μαγειρέματος» πάνω από το εκλογικό αποτέλεσμα, καθώς από πολλές περιοχές της επικράτειας δημοσιοποιήθηκαν σοβαρές καταγγελίες για απουσία καταλόγων εγγεγραμμένων μελών, διπλοψηφίες και καραμπινάτες παραβιάσεις της εκλογικής διαδικασίας που αμαύρωσαν τον πανηγυρικό χαρακτήρα τον οποίο ήθελε να προσδώσει η ηγεσία.

Το νέο κόμμα θα ονομάζεται «ΠΑΣΟΚ–Κίνημα Αλλαγής». Όπως αναγνωρίζουν πολλοί (όπως ο σύζυγος της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά λόγου χάριν…), ο τίτλος αυτός είναι αυτόχρημα «προβληματικός» και πολύ πιο σύντομα από όσο υπολογίζει ο Ν. Ανδρουλάκης θα φέρει το ΚΙΝ.ΑΛ. αντιμέτωπο με τα υπέρογκα χρέη του. Ο ίδιος παραπέμπει σε προσεχείς ανακοινώσεις του Νίκου Σαλαγιάννη, υπεύθυνου για τα οικονομικά του κόμματος. Όμως, είναι φανερό πως το πράγμα «δεν μαζεύεται».

«Δεν δημιούργησα εγώ το χρέος»

Ο Ανδρουλάκης δικαιολογείται ότι «δεν δημιούργησα εγώ το χρέος», αλλά αποφεύγει να ρωτήσει τον μέντορά του, τον Κώστα Σημίτη, τι πήγε στραβά. Ο σημερινός ταμίας, ο Σαλαγιάννης, βεβαίως έχει καλύτερη εικόνα, ήδη από την εποχή που μπήκαν στα κομματικά ταμεία τα λεφτά της Siemens επί Τσουκάτου. Κι ο Βενιζέλος ξέρει, αφού είχε αναθέσει σε διεθνείς οίκους διαχειριστικό έλεγχο για τη θητεία του Γιώργου Παπανδρέου. Το πόρισμά τους αραχνιάζει καλά φυλαγμένο στα συρτάρια του Κινήματος, όπου ο ένας κρατά τον άλλον με πολλά ράμματα για τη γούνα αλλήλων…

Λένε στη Χ. Τρικούπη ότι το χθεσινό αποτέλεσμα θέτει έναν πήχη στον ΣΥΡΙΖΑ που υποδέχθηκε με αμηχανία τα νέα. Αλήθεια είναι αυτό. Με τη διαφορά, παρατηρεί η Κουμουνδούρου, ότι «εμείς έχουμε βάλει τον πήχη στις εθνικές εκλογές και δεν χρωστάμε δραχμή στο κράτος»…newsbreak.gr

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top