Αριάδνη Παπαφωτίου : “Πολλά τα ανοιχτά ζητήματα της Δημοτικής Αρχής”

ariadnipapafotiou.jpg

Συνοπτική ενημέρωση για τις παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες της «ΔΥΝΑΜΗΣ» στο  Δημοτικό Συμβούλιο (11/5/2022).
————————————————————–


 

–1) Καταθέσαμε ΕΡΩΤΗΣΗ, αποκαλύπτοντας οτι η Δημοτική Αρχή  ζητάει μέσω της Κινητικότητας να στελεχώσει τη θέση του “Υπεύθυνου σχεδιασμού και παρακολούθησης αναπτυξιακού έργου του Δήμου Σερρών” -μία θέση με απολύτως εξειδικευμένο καθηκοντολόγιο-, αποκλειστικά με μετάταξη ΓΥΜΝΑΣΤΗ(!!)!! [–Πώς προκύπτει η σχετικότητα της ζητούμενης ειδικότητας (Γυμναστής/-τρια) με το αντικείμενο της θέσης?]
—————————

–2) Καταθέσαμε ΕΡΩΤΗΣΗ για το ύψος των ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ Αναθέσεων μέσα στο 2021.  Η Ερώτηση έγινε στο πλαίσιο της συζήτησης για τον “Απολογισμό πεπραγμένων της Οικονομικής Επιτροπής”, της οποίας το 96% των Αποφάσεων ήταν ΟΜΟΦΩΝΕΣ με την ψήφο των μελών της Αντιπολίτευσης που μετέχουν.
–[Αληθεύει οτι οι απευθείας ξεπέρασαν τα 2.000.000 ευρώ την περασμένη χρονιά?)
—————————-

–3) Καταθέσαμε ΕΡΩΤΗΣΗ για το αν η ΔΕΥΑΣ πληρώνει ή όχι στον Δήμο το Δάνειο ύψους 1,7 εκ ευρώ που συνήψε το 2020 με εγγυητή τον Δήμο και τους ΚΑΠ (Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους) που αυτός δικαιούται.
Με αφορμή την Ερώτησή μας, προέκυψε οτι επί 1,5 χρόνο η ΔΕΥΑΣ δεν έδωσε ΤΙΠΟΤΕ, με αποτέλεσμα το κράτος να ΠΑΡΑΚΡΑΤΑ από τον Δήμο τα κονδύλια των ΚΑΠ που θα προοριζόταν για ΕΡΓΑ!!
–(Στις  28/4/2020 η «Δύναμη Σερραίων» είχε ταχθεί ΚΑΤΑ του συγκεκριμένου Δανείου. Το χαρακτηρίσαμε αχρείαστο, εκτιμώντας ότι θα στερήσει κονδύλια από τον Δήμο. Η δόση είναι 43.500 ευρώ /μήνα).  —————————–

–4) Μετά από 11μήνες , η Δημοτική Αρχή υιοθέτησε την γραπτή μας ΠΡΟΤΑΣΗ για δημιουργία Δομών κατά της Σεξουαλικής Παρενόχλησης στους χώρους ευθύνης του Δήμου (εργασιακούς, αναψυχής, άθλησης, Σχολεία κλπ).
–Χαιρόμαστε για την υλοποίηση της Πρότασής μας έστω και μετά από τόσους μήνες απραξίας, όμως δεν παραβλέπουμε την προσπάθεια αποσιώπησης και οικειοποίησής της, γεγονός που οφείλεται στις διάφορες πολιτικές φοβίες της Δημοτικής Αρχής.
 –Εμείς, αποφεύγουμε την τοξικότητα τέτοιων πρακτικών και επιμένουμε στην ωφέλιμη στάση των προτάσεων και πρωτοβουλιών υπέρ του Δήμου μας και των δημοτών.
–Θα παρακολουθούμε ώστε η πρωτοβουλία αυτή να μην μείνει στα λόγια και στα χαρτιά.
—————————

και –5) Καταθέσαμε ΠΡΟΤΑΣΗ και Σχέδιο ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ για την Κατάργηση των ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ (Συνθήκη του ΟΗΕ).
–Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας που έγινε αποδεκτό από όλο το ΔΣ και θα έρθει στην επόμενη συνεδρίαση για υπερψήφιση.

Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας πως έχει ανοίξει και διαδικτυακός χώρος συγκέντρωσης ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ στο παρακάτω λινκ όπου όλοι μπορούν να υπογράψουν αλλά και να το διακινήσουν σε φίλους ή στα προφίλ τους.

———-
change.org/p/ο-δημοσ-σερρων-να-ταχθει-κατα-των-πυρηνικων-οπλων-ψηφισμα?fbclid=IwAR2PufzaUzknX7Np-nVZrDc4_yXs1m4QJdkyL3zy4eWa8C4XJQVm50HIEpc
——— Για  την «ΔΥΝΑΜΗ»

η επικεφαλής
ΑΡΙΑΔΝΗ ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top