Δήμος Βισαλτίας : Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

logo_dimos-1024x848-1.jpg

Συνεδρίασε την Δευτέρα 16 Μαΐου 2022, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βισαλτίας, με θέμα τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας στο πλαίσιο προετοιμασίας για την αντιπυρική περίοδο 2022.

Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν, ο Αντιδήμαρχος Έργων και Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας κ. Θεόδωρος Βαδικόλιας, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χρήστος Αγγελάκης, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, Κώστας Αργυρίου, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Δάφνης κ. Παναγιώτης Σιτσόγλου, η Πρόεδρος της Κοινότητας Ζερβοχωρίου κα Σουλτάνα Βασιλειάδου, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Δημήτριος Παπαθανασίου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών κ. Νικόλαος Παπαδόπουλος, ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νιγρίτας κ. Χρήστος Δάρατζης, Ο εκπρόσωπος του 10ου Συντάγματος Πεζικού, Ταγματάρχης κ. Ανδρέας Μπεχτσής και ο εκπρόσωπος  του ΕΒΕΣ, Διονύσης Τριανταφύλλου.

Παίρνοντας τον λόγο ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών, Νικόλαος Παπαδόπουλος, τόνισε πως πρώτο μέλημα των εμπλεκόμενων φορέων πρέπει να είναι οι καθαροί δρόμοι σε δασικές εκτάσεις και να σταματήσει η ανεξέλεγκτη εναπόθεση κάθε είδους απορριμμάτων. Παράλληλα επεσήμανε πως στο Δήμο Βισαλτίας πρωτοπορούμε όσον αφορά στην ενημέρωση των πολιτών για την αντιπυρική περίοδο, καθώς γίνεται με πολλούς τρόπους η πληροφόρηση των πολιτών. Ζήτησε από τις εθελοντικές ομάδες να κινηθούν πιο στοχευμένα και διαβεβαίωσε πως την φετινή περίοδο η παρουσία της πυροσβεστικής θα είναι ακόμη πιο έντονη σε συνεργασία με τον στρατό.

Ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, Κώστας Αργυρίου, χαρακτήρισε άψογη την συνεργασία με το Δήμο Βισαλτίας και συμπλήρωσε πως έτσι θα συνεχίσει με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Ζήτησε να ενημερωθεί για τα στάδιο που βρίσκετε η τοποθέτηση πυροσβεστικών κρουνών και υδροληψιών από την ΔΕΥΑΒ και ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου, Χρήστος Δάρατζης, τον διαβεβαίωσε ότι έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση και επισκευή υδροληψιών σε όλο τον δήμο λύνοντας το πρόβλημα που υπήρχε. Αναφορικά με την ενημέρωση των πολιτών, ο κύριος Δάρατζης είπε ότι σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία του Δήμου Βισαλτίας θα τοποθετηθούν περισσότερα από 20 πληροφοριακά banners για την αντιπυρική περίοδο. Θα συσταθούν περισσότερες εθελοντικές ομάδες και θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο του Κερδύλλιου όρους.

Ένα σοβαρό πρόβλημα ανέδειξε ο πρόεδρος της Δάφνης, Παναγιώτης Σιτσόγλου με τα χόρτα σε εγκαταλελειμμένα οικόπεδα, στα περισσότερα χωριά, με τους ιδιοκτήτες τους είτε να μην ενδιαφέρονται είτε να μην εντοπίζονται.

Την ετοιμότητα του στρατού σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ανέφερε ο εκπρόσωπος του 10ου Συντάγματος Σερρών, Ταγματάρχης Ανδρέας Μπεχτσής.

Ο κ. Αγγελάκης ευχήθηκε να έχουμε ένα ήσυχο καλοκαίρι, δήλωσε “παρών” σε ότι χρειαστεί και συμφώνησε με όσα έχουν δρομολογηθεί για την αντιπυρική περίοδο.

Την στήριξη του Επιμελητηρίου μετέφερε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του κ. Διονύσης Τριανταφύλλου.

Κλείνοντας την συνεδρίαση τόσο ο Αντιδήμαρχος κ. Βαδικόλιας όσο και ο κ. Δάρατζης εξέφρασαν την ανάγκη πραγματοποίησης μιας συνάντησης όλων των εμπλεκόμενων φορέων με τους προέδρους των Κοινοτήτων του Δήμου όπου θα συζητηθούν και θα αναλυθούν οι υποχρεώσεις του καθένα σε επίπεδο λήψης και υλοποίησης προληπτικών μέτρων και δράσεων.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top